Hyviä uutisia torstailta 12. huhtikuuta 2012:

Meidän Helsinki

Parin viime vuoden aikana Helsingistä on tullut mainio paikka asua. Hienojen kesätapahtumien tarjonta ylittää yltiöpäisimmätkin haaveet, ja harva se viikko on tarjolla kiinnostava työpaja tai muuta kaupunkiyhteisöllistä toimintaa.

Ikään kuin kaupunkilaiset olisivat vuosien horroksen jälkeen ymmärtäneet, että asioihin voi ja kannattaa vaikuttaa. Kehitys kohti kuluttajakeskeisempää yhteiskuntaa on saanut liikkeelle myös päinvastaisia voimia.

Sosiaalinen media mahdollistaa vaivattoman viestinnän samoista asioista kiinnostuneiden ihmisten välillä. Tällä hetkellä Helsingissä toimii jo lukuisia enemmän tai vähemmän organisoituneita ryhmiä, joiden tavoitteena on saada ihmiset kehittämään omaa elinympäristöään. Näistä hyviä esimerkkejä ovat mm. ympäristöjärjestö Dodo ja kaupunginosa-aktiivien Kallio-liike.

Kesäisin Helsinki muistuttaakin paikoin suurta kyläyhteisöä. Saman korttelin asukkaiden kanssa järjestetään yhteisiä tapahtumia. Kaupunginosa nähdään yhä enemmän kaikille yhteisenä tilana, joka mahdollistaa yhteisen tekemisen.

Olen aina uskonut ruohonjuuritason vaikuttamiseen ja yhdessä tekemiseen. Kaikille avoimet työpajat ja tapahtumat ovat mainio tapa saada kaupunkilaiset ideoimaan Helsingistä parempi paikka asua. Paasauksen sijaan tulisi osallistamalla kannustaa ihmisiä ekologisempiin elämänvalintoihin.

Ennen kaikkea uskon, että omien elämäntapojen muutos parantaa elämänlaatua. Liikun pyörällä, koska se on kätevin tapa taittaa työmatkat ja pysyä samalla paremmassa kunnossa. Autonratista pyörän selkään hyppääminen vähentää hiilijalanjäljen lisäksi myös stressiä.


31. maaliskuuta Helsingin Kalliossa saattoi opetella huoltamaan oman polkupyöränsä. Tarjolla oli neuvojen lisäksi myös työkaluja ja varaosia niitä tarvitseville.