Hyviä uutisia torstailta 12. heinäkuuta 2012:

Nopeita solmuja kalastajien iloksi

Click2Knot nopeuttaa ja helpottaa luotettavan unisolmun tekemistä. Ja mikä tärkeintä: oikein tehty solmu saa vieheen uimaan kuten pitääkin. Click2Knot nopeuttaa ja helpottaa luotettavan unisolmun tekemistä. Ja mikä tärkeintä: oikein tehty solmu saa vieheen uimaan kuten pitääkin.

Hyvät keksinnöt kumpuavat usein arjen ongelmista. Samuli Orko keksi ratkaisun monimutkaisiin kalastussolmuihin: Click2Knot tekee pätevän solmun sekunneissa. Nyt yritykseltä odotetaan jo uusia avauksia.

Sain idean kalastajan solmuntekovälineestä aikanaan ystävältäni Tero Liimataiselta, joka tuskaili solmujen kanssa. Ajattelimme, että solmujen tekemisen täytyy olla helpompaa, nopeampaa ja luotettavampaa, Spinmade Oy:n toimitusjohtaja Orko kertoo.

Orko uskoi tarpeen todellisuuteen välittömästi ja ryhtyi hakemaan ratkaisua solmunteon haasteeseen. Vain kalamies tietää, miten turhauttavaa on menettää sekä kala että viehe solmun pettämiseen.

Tutkimustemme mukaan 56 prosenttia kalastajista on joutunut kokemaan solmun pettämisen. Liki puolet kalastajista pitää siiman näkemistä suurimpana vaikeutena solmunteossa.

Solmu vaikka sokkona

Orko lähti vapaa-aikanaan tutkimaan siimojen käyttäytymistä. Pian hän oivalsi siiman perusluonteen: vedettäessä siima käyttäytyy kuten lanka, mutta työnnettäessä kuten jäykkä palkki. Tältä pohjalta syntyi ensimmäinen yksinkertaisimman lenkkisolmun tehnyt solmutin. Patenttihakemus jätettiin vuonna 2005.

Tänä päivänä markkinoilla oleva Click2Knot on maailman ensimmäinen unisolmun tekevä solmulaite. 

On ollut hienoa tuoda jotakin täysin uutta kalastusvälinemarkkinoille. Aina on yhtä palkitsevaa nähdä se hämmästys, joka syntyy kalastajan kokiessa laitteen toimivuuden ensi kerran.

Solmun voi Orkon mukaan tehdä vaikka sokkona. Laitteeseen syötettyyn siimaan muodostuu solmu, kun käsikahvaa puristetaan muutaman kerran. Laite sopii mainiosti kaikille kalastuksesta kiinnostuneille lapsista ikäihmisiin.

Toiveikkaat näkymät

Tuote löydettiin heti alkuunsa hyvin ja markkinat lähtivät vetämään. Esimerkiksi Australiassa Spinmaden jakelijoiden varastot ovat tänä vuonna huvenneet noin 200 prosentin vauhdilla edellisvuoteen verrattuna. Haasteitakin toki riittää.

Tiukka rahoitus on vienyt puhtia markkinointiponnisteluilta. Jakelijakentässä olemme edenneet vauhdikkaasti, mutta kuluttajia emme ole tavoittaneet riittävästi. Fukushiman onnettomuus peruutti meiltä Japanin lanseerauksen 2011, Orko kertoo.

Näkymät ovat kuitenkin toiveikkaat.

Jatkamme sitkeästi kehitystyötä, sillä meiltä odotetaan jo uusia tuotteita. Eväät kehitykseen ja kasvuun löytyvät hyvistä talousuutisista ja iloisesta meiningistä.

www.spinmade.com

SO

Muuta aiheeseen liittyvää