Hyviä uutisia torstailta 19. heinäkuuta 2012:

Viileä idea sai siivet

— Lentokoneen tarjoiluvaunuun asetettavan jäähdyttimen ansiosta ruuat säilyttävät hygieenisen lämpötilan yli 20 tuntia, Jarmo Aurekoski kertoo. — Lentokoneen tarjoiluvaunuun asetettavan jäähdyttimen ansiosta ruuat säilyttävät hygieenisen lämpötilan yli 20 tuntia, Jarmo Aurekoski kertoo.

Keksijä Jarmo Aurekoski teki sen, mitä lentoliikenteen catering-ala oli yrittänyt jo vuosikymmeniä tuhansien ammattilaisten voimin. Icebridge-jäähdytintä viedään nyt vauhdilla maailmalle.

Aurekoski sai tuoteidean jäähdyttimestä pohtiessaan ruuan kuljetuksen ja säilytyksen ongelmia lentokone-catering-alalla työskennellessään. Kun Icebridge-jäähdytin asetetaan lentokoneen tarjoiluvaunuun, ruuat säilyttävät hygieenisen lämpötilan jopa yli 20 tuntia.

Ruuat voidaan keksinnön ansiosta lastata koneeseen jo lähtökentällä pitkilläkin lennoilla, kun kilpailevat jäähdytyslaitteet yltävät noin viiteen tuntiin.

Maailman suurin tarjoiluvaunuvalmistaja kysyikin, miten olen voinut keksiä tämän, kun heillä on ollut kokonainen armeija insinöörejä miettimässä samaa asiaa, Aurekoski kertoo.

Yli odotusten

Jäähdytin esiteltiin maailman suurimmilla lentoalan messuilla maaliskuussa 2012 ainoana suomalaisena yhtiönä 700 näytteilleasettajan joukossa. Vastaanotto oli erittäin myönteinen.

Messujen tuloksena käymme keskusteluja maailmanlaajuisesti yli 50 lento- ja kuljetusalan yhtiön kanssa. Samaan aikaan olemme aloittaneet toimitukset ensimmäisten lentoyhtiöiden, kuten KLM:n, Transavian, Luxairin, AirDolomitin ja Blue1:n, kanssa.

Kylmäketjun hallinta on Aurekosken mukaan eri kuljetusaloilla yksi haastavimmista ongelmista.

Innovaatiomme tarjoaa markkinoiden edistyksellisimmän ratkaisun. Asiakkaiden kiinnostus on ylittänyt odotuksemme moninkertaisesti.

Icebridgen salaisuus piilee sen yksinkertaisuudessa.

Jos tuote on liian monimutkainen, se ei voi toimia. Yksinkertaista tuotetta pystyy helpommin monistamaan, ja sen riskit ovat helpommin minimoitavissa.

Vakaaseen lentoon

Lentoalan tiukkojen vaatimusten ympäröimänä myyntityö on pitkäjänteistä ja aikaa vievää, mutta innovaation käyttöönoton ansiosta saavutettavat säästöt ovat miljoonan luokkaa pienempienkin lentoyhtiöiden osalta.

Kartoitamme parhaillaan maailmanlaajuisesti ja alueellisesti mielenkiintoisia partnereita, joiden kanssa kansainvälistyminen ja hyvä alkukiihdytys saadaan vakaaseen lentoon.

Tarjouskantaa on Aurekosken mukaan ulkona yli miljoonan euron edestä. Lisäksi lukuisat lentoyhtiöt testaavat tuotetta, joten vuoden loppuun mennessä luvassa pitäisi olla mielenkiintoisia asiakkuuksia.

Ruuan turvallinen kuljettaminen ja säilyttäminen erilaisissa kuljetusvälineissä kasvavat jatkuvasti muun muassa lentoalan kasvun ja ruuan kotiinkuljetuksen myötä. Yhtiöllämme on edessään voimakas kasvun aika. Aiomme olla lentoliikenteen ohella vahvasti läsnä myös kumipyörillä ja ratakiskoilla. Lisäksi päivittäistavarakaupan sovellukset ja kuluttajapuolen ratkaisut ovat työn alla hyvässä myötätuulessa.

www.icebridge.eu

SO

Muuta aiheeseen liittyvää