Hyviä uutisia torstailta 12. huhtikuuta 2012:

Silta uuteen yrittäjyyteen

Nokia tulee tarjoamaan myös Salon tehtaaltaan vähennettäville työntekijöille kattavan tukiohjelman, joka helpottaa heidän uudelleentyöllistymistään. Nokia tulee tarjoamaan myös Salon tehtaaltaan vähennettäville työntekijöille kattavan tukiohjelman, joka helpottaa heidän uudelleentyöllistymistään.

Ei niin pahaa, ettei paljon hyvääkin. Vaikka Nokia Oyj joutuu vähentämään väkeään, yhtiön Bridge-ohjelma kantaa hedelmää mm. synnyttämällä uusia yrityksiä. Uudet yrittäjät rakentavat nyt vauhdilla uutta liiketoimintaa.

Nokia käynnisti viime vuonna Bridge-ohjelman, joka tukee henkilöstövähennysten kohteina olevia työntekijöitä ja paikkakuntia. Ohjelma tarjoaa useita urapolkuja, joista mm. yrittäjyys on herättänyt paljon kiinnostusta. Suomessa on virinnyt jo yli sata starttirahahakemusta ja yrityssuunnitelmaa.

Tehokasta työhyvinvointia

Hannele Mennalalla ja Anna-Marja Vainiolla on yhteensä lähes 30-vuoden kokemus Nokiasta erilaisista markkinointiviestinnän ja liiketoiminnan kehitystehtävistä. Vuosi sitten ohjelmaan lähteneet nykyiset yrittäjät pitävät Bridgeä erittäin hyödyllisenä, kannustavana ja rohkaisevana.

— Saamamme tuki nopeutti liiketoiminnan käynnistämistä. Saimme monipuolisen tietopaketin, mahdollisuuden hakea taloudellista tukea ja laajan kontaktiverkoston, toimitusjohtaja Mennala sekä markkinointi- ja kehitysjohtaja Vainio kertovat.

PROimpact Oy kehittää innovatiivista verkkopalvelua ja tarjoaa liikkeenjohdon konsultointia strategisen työhyvinvoinnin tehostamiseksi yrityksissä.

— Liiketoiminta on käynnistynyt vauhdilla. Olemme saaneet ensimmäiset asiakkaamme sekä yhteistyökumppanit ja rahoittajiakin odotettua nopeammin.

Yritys tähtää kasvuun viemällä palveluja myös kansainvälisille markkinoille.

— Työhyvinvointi on tärkeä alue kaikkialla maailmassa ja Suomi on yksi alan edelläkävijöistä. Haluamme olla vahvasti mukana rakentamassa uutta työhyvinvointia ja pidempiä työuria. Tässä työssä pääsemme hyödyntämään aiemmin oppimiamme systemaattisia toimintamalleja.

Kiehtova yrittäjyys

Kari Hjelt veti Nokia-vuosinaan muun muassa Nokia Ventures -organisaation terveys ja hyvinvointi -alueen yrityshanketta, jonka tuloksena syntyi yhdessä Polar Electron kanssa julkistettu Fitness Monitor -lisälaite. Ennen lähtöään Hjelt toimi tutkimuskeskuksen innovaatiojohtajana.

Hjelt antaa kiitosta Bridge-ohjelmalle, joka täyttää hyvin Nokialle asetetut odotukset yhteiskuntavastuullisuudesta. – Ohjelma antoi aikaa etsiä seuraavaa ura-askelta yhtiön avustuksella. Starttiraha ja edulliset laina-instrumentit olivat oiva apu yrittäjyyteen. Ohjelman aikana tutustuin sopivaan yrityskumppaniin, joten yrittäjyys oli helppo ja luonnollinen valinta.

Hjeltin ja Mikko Syrjälahden yritys, IbiSense Oy, tuottaa muunneltavia sensoriverkkoja, jotka keräävät tunnistimien kautta tietoa esimerkiksi ihmismäärästä tai liikenteestä ja lähettävät tiedon langattomasti asiakkaille.

— Odotamme nyt innolla, miten liiketoiminta saadaan kunnolla käyntiin ja asiakaskuntaa kasvatettua. Liiketoiminnan kehittäminen on kiehtovaa ja paljon älyllisiä haasteita tarjoavaa puuhaa.

www.proimpact.fi

SO

Muuta aiheeseen liittyvää