Hyviä uutisia maanantailta 26. heinäkuuta 2010:

Ulkoiluvaatteita erämaiden keskeltä

Ulkoilutekstiilivalmistaja Sasta testaa tuotteensa aidoissa olosuhteissa. Erämaiden keskellä Nurmeksessa Pohjois-Karjalassa pääkonttoriaan pitävä yritys on valmistanut laadukkaita ja huolella suunniteltuja tekstiilejä ulkoilu- ja metsästyskäyttöön jo neljänkymmenen vuoden ajan.

- Sastan toiminnassa yhdistyvät pitkä historia, hyvä brändi sekä laadukkaat tuotteet. Omat innovaatiot, jatkuva tuotekehitys sekä ammattitaitoinen ja sitoutunut henkilökunta ovat yhdessä luoneet Sastan menestyksen, Sastan toimitusjohtaja Jari Saastamoinen kertoo.

- Tuotteemme testataan aidoissa olosuhteissa. Vaikka Sastan tuotteita on käytetty Etelä- ja Pohjoisnavalla sekä Mount Everestin rinteillä, tehdään todellinen tuotekehitys suomalaisissa maisemissa. Pohjoisen olojen tuntemus on ollut myös yksi Sastan erottautumiskeinoista vuosien saatossa, Saastamoinen jatkaa.

Sastalla on lisenssit Goretex- ja Windstopper -materiaaleihin, mikä mahdollistaa uusimpien ulkoilutekstiilimateriaalien hyödyntämisen. Yhtiön uusimpina tuotteina ovat Goretexin kehittämällä Optifade-kuviolla varustetut maastoasut, joiden kuviointi on suunniteltu mahdollisimman heikosti saaliseläimen silmiin osuvaksi.

- Optifade-kuviointi on suunniteltu hirvieläinten silmin. Goretex on tutkinut paljon kuvioinnin merkitystä metsästäjän maastoutumisessa. Uusi kuvio on suunniteltu sulauttamaan metsästäjä maastoon perinteisiä maastokuvioita paremmin.

Ulkoilutekstiilien materiaalit ovat kehittyneet paljon viime vuosina. Uudet materiaalit ovat olleet osaltaan vauhdittamassa laadukkaiden ulkoilutekstiilien kysyntää.

- Laadukkaiden ulkoilutekstiilien arvostus on noussut kuluttajien keskuudessa. Nykyään ihmiset ovat
valmiita panostamaan huolella suunniteltuihin ja erilaisiin olosuhteisiin sopiviin ulkoiluvälineisiin, Saastamoinen tiivistää.

sasta.fi

AH

Kesäsarjassamme esitellään mielenkiintoisia
ja innovatiivisia yrityksiä eri puolilta Suomea