Hyviä uutisia tiistailta 27. lokakuuta 2009:

Aalto-yliopiston varainhankinta etenee myötätuulessa

Antti Herlin uskoo vahvasti, että elinkeinoelämän lupaama 200 miljoonan euron rahoitus Aalto-yliopiston säätiöpääomaan on koossa ensi vuoden loppuun mennessä. Antti Herlin uskoo vahvasti, että elinkeinoelämän lupaama 200 miljoonan euron rahoitus Aalto-yliopiston säätiöpääomaan on koossa ensi vuoden loppuun mennessä.

Varojen keruu uuteen Aalto-yliopistoon on lähtenyt lupaavasti liikkeelle. Elinkeinoelämän varainhankintaa johtava Kone Oyj:n hallituksen puheenjohtaja Antti Herlin luottaa siihen, että elinkeinoelämän lupaama 200 miljoonan euron rahoitusosuus saadaan kokoon ensi vuoden loppuun mennessä.

Varainkeruukampanja alkoi täydellä painolla elokuussa sen jälkeen kun uusi yliopistolaki hyväksyttiin eduskunnassa. Alkusyksyn aikana on saatu lupaukset yli 10 miljoonan euron sijoituksista säätiöpääomaan. Lisäksi keskusteluja käydään paraikaa useista merkittävistä lahjoituksista, varainhankintaa koordinoivasta Elinkeinoelämän keskusliitosta EK:sta kerrotaan.

Yrityksissä on ymmärretty, että juuri taantuman keskellä on välttämätöntä investoida osaamiseen ja tulevaisuuteen.

- Aalto-yliopiston taustalla olevat korkeakoulut ovat jo nykyisellään merkittäviä yhteistyökumppaneita yrityksille, ja tulevaisuuden odotukset ovat korkealla. Jotta opetuksen ja tutkimuksen tasoa voidaan kehittää edelleen, yliopisto tarvitsee riittävät toiminnalliset ja taloudelliset resurssit. Tämä perustelu ymmärretään erinomaisesti, kun neuvottelemme sijoituksista yliopiston säätiöpääomaan, Herlin perustelee.

EK on luvannut kerätä Aalto-yliopiston säätiöpääomaan kaikkiaan 200 miljoonaa euroa ensi vuoden loppuun mennessä. Yli puolet tästä potista, 112 miljoonaa euroa, oli kasassa jo korkeakoulusäätiötä perustettaessa kesällä 2008. Suurimpia lahjoittajia olivat tuolloin Teknologiateollisuus ry ja Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö.