Hyviä uutisia perjantailta 15. kesäkuuta 2012:

ABB ja Tieto tutkimaan aurinkosähkön hyödyntämistä konesaliympäristössä

Sähkövoima- ja automaatioteknologiayhtiö ABB sekä Tietotekniikkayhtiö Tieto käynnistävät hankeselvityksen konesalin yhteyteen rakennettavasta aurinkosähkövoimalasta. Selvitys koskee Tiedon konesalia Espoossa.

Yhtiöiden mukaan aurinkosähkön tuotannosta Suomen olosuhteissa on saatu hyviä käyttökokemuksia. Aurinkopaneelien vuosittainen tuotto on Etelä-Suomessa suurempi kuin esimerkiksi Pohjois-Saksassa ja Etelä-Englannissa.

ABB:n äskettäin lanseeraama hankeselvityspalvelu tuottaa kattavaa tietoa aurinkosähkön hyödyntämisen mahdollisuuksista. Yhtiö kehittää energiatehokkuutta edistäviä teknologioita konesaliympäristöön. ABB:n taajuusmuuttajatehtaan katolla Helsingin Pitäjänmäellä sijaitsee teholtaan Pohjoismaiden suurin valtakunnan sähköverkkoon kytketty aurinkosähköjärjestelmä.

ABB:n ja Tiedon mukaan konesalit saattavat länsimaissa kuluttaa useita prosentteja kaikesta tuotetusta energiasta. Yksi konesali voi kuluttaa jopa yhtä paljon sähköä kuin pieni kaupunki. Konesalien välillinen osuus päästöistä ja globaalista hiilijalanjäljestä on jopa kaksi prosenttia.

Suomen konesalien vuotuista sähkönkulutusta on yhtiöiden mukaan mahdollista vähentää jopa 350 gigawattituntia. Kustannussäästöt nousisivat näin yli 35 miljoonaan euroon vuosittain.

www.abb.fi

ww.tieto.fi

ML