Hyviä uutisia perjantailta 22. tammikuuta 2010:

Autoon sähköä Stockan parkista

Sähköauton voi "tankata" toistaiseksi veloituksetta Stockmannin paikoitustiloissa. Pysäköinti toki on maksullista. Sähköauton voi "tankata" toistaiseksi veloituksetta Stockmannin paikoitustiloissa. Pysäköinti toki on maksullista.

Stockmann ja Fortum ovat yhteistyössä asentaneet Stockmannin Oulun tavaratalon paikoitustiloihin kaksi latauspaikkaa yhteensä neljälle sähköautolle ja ladattavalle hybridille. Tammikuun puolivälissä käyttöön otetut latauspisteet ovat ensimmäinen yleisölle tarkoitettu latauspaikka Pohjois-Suomessa.

Latauspisteiden asennus on osa Fortumin pohjoismaista sähköautoprojektia, jossa pyritään edistämään ladattavien sähköautojen käyttöönottoa kaupungeissa. Fortum tutkii projektissaan, miten sähköautojen lataus voidaan hoitaa käytännössä.

- Haluamme olla mukana kehittämässä hiiliniukkaa yhteiskuntaa ja edistää sähköautojen varhaista omaksumista tarjoamalla asiakkaillemme mahdollisuuden ladata auto esimerkiksi ostosten aikana. Pysäköinti Oulun Stockmannin sähköautopaikoilla on maksullista, mutta lataussähköä ei alkuvaiheessa veloiteta. Tammikuun aikana asennamme latauspisteitä myös Stockmannin Turun ja Tampereen tavarataloihin, Stockmannin kiinteistöpalveluiden päällikkö Ann-Christin Pilviö kertoo.

Stockmann otti käyttöön ensimmäiset latauspisteet viime kesänä, kun Helsingin tavaratalon yhteyteen rakennettuun Stockmann Q-Park -paikoitushalliin asennettiin kuusi latauspaikkaa sähköautoille ja ladattaville hybrideille.

www.fortum.fi

KK