Hyviä uutisia keskiviikolta 14. syyskuuta 2011:

Biolan voitokas ranskalaisessa ympäristötuotekilpailussa

Pikakompostori 220 sai hopeaa Eco Trophées –kilpailun ympäristönsuojeluun tarkoitettujen tuotteiden sarjassa. Pikakompostori 220 sai hopeaa Eco Trophées –kilpailun ympäristönsuojeluun tarkoitettujen tuotteiden sarjassa.
Puutarhatuotteisiin erikoistuneelle Biolanille myönnettiin ranskalaisessa Eco Trophées –kilpailussa 8.9. kaksi palkintoa. Biolanin toimintamalli voitti kultaa ja sen myötä Eco Management –palkinnon. Palkinto myönnettiin viidessä kilpailusarjassa yritykselle, joka on parhaiten sitoutunut kestävään kehitykseen. Biolanin Pikakompostori 220 sai puolestaan hopeaa ympäristönsuojeluun tarkoitettujen tuotteiden sarjassa. Kilpailuun osallistui 40 yritystä.

Les Eco Trophées du cadre de vie on arvostettu ympäristötuotealan kilpailu, ja sen on järjestänyt vuodesta 2009 lähtien lehtitalo Groupe J. Kilpailun tuomaristossa oli 29 kestävää kehitystä sivuavien alojen asiantuntijaa. Kilpailijoiden arviointiin vaikuttivat muun muassa tuotteen elinkaari, hiilijalanjälki, logistiikka, pakkaus ja tuotantoprosessin ekologisuus.

Biolanin ympäristötuotteiden ulkomaan myyntiä hoitaa ryhmään kuuluva Novarbo Oy.

— Ranskassa on noin 63 miljoonaa asukasta. Kotitalouksia on 27,5 miljoonaa. Niistä yli 60 prosentilla on puutarha. Ekologisuus on päivän sana myös Ranskassa, joten uskon, että Biolanin ympäristöystävällisten tuotteiden kysyntä kasvaa, sanoo Ranskassa Novarbon edustajana toimiva Raija Järvinen.

Puutarha- ja ympäristötuotteiden valmistajille suunnatun kilpailun kummina toimii Ranskan ympäristöministeriö. Kilpailun tarkoitus on edistää ekologisten puutarhatuotteiden tuotekehitystä sekä ekologisia toimintamalleja.

Biolan-ryhmän tuotteita on palkittu Ranskassa ennenkin: Journées des collections –messuilla palkittiin vuonna 2010 Naturum-kuivakäymälä ja tämän vuoden toukokuussa Harmaavesisuodatin light.

www.biolan.fi

www.novarbo.fi

SK