Hyviä uutisia maanantailta 2. heinäkuuta 2012:

Bitbar kutsuttiin Googlen teknologiakonferenssiin

Android-kehittäjä Bitbar vieraili viime viikolla 27.—29. kesäkuuta Google I/O Developer Conference –teknologiatapahtumassa San Franciscossa esittelemässä uutta Android-testausjärjestelmäänsä. Yhtiön mukaan suomalaisyrityksistä ainoastaan Angry Birdsin kehittäjä Rovio on aiemmin saanut kutsun arvostettuun tapahtumaan.

Bitbarin Testdroid-järjestelmä on testausalusta, joka soveltuu Android-sovelluksia suunnittelevien yritysten käyttöön. Bitbarin mukaan markkinoilla on tällä hetkellä yli 400 erilaista Android-laitetta. Android-sovellusten kehittäjät joutuvat varmistamaan, että heidän sovelluksensa toimivat mahdollisimman usealla Android-laitteella, ja tähän asti varmistus on tehty pääosin käsin. Suomalaisyhtiön kehittämän Testdroid-palvelun avulla sovellusten testaus voidaan tehdä automaattisesti muutamassa minuutissa. Palvelu kertoo, kuinka hyvin testattava sovellus toimii yli sadassa suosituimmassa Android-laitteessa.

Bitbar tuotti aluksi ratkaisuja Symbian-käyttöjärjestelmälle. Nyt yhtiö on keskittynyt Android-alustojen kehittämiseen. Toimitusjohtaja Marko Kaasilan mukaan Yhdysvaltojen Piilaaksossa kaksi mobiilialustaa on merkittävässä asemassa – Applen iOS ja Googlen Android, ja alustoja kehittäville tahoille on tärkeää, että sovellukset toimivat mahdollisimman monessa laitteessa. Bitbar on saanut Piilaaksosta useita tunnettuja asiakkaita, kuten LinkedIn, Flipboard ja Eventbrite.

Ohjelmistoyritys Bitbar on perustettu vuonna 2009. Yrityksen toimipisteet sijaitsevat Suomessa Helsingissä ja Oulussa. Se toimii lisäksi Puolassa, Saksassa sekä Piilaaksossa Yhdysvalloissa.

Vuosittainen Google I/O Developer Conference on Googlen päätapahtuma, ja se järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2008. Bitbar osallistui San Franciscossa tapahtuman Developer Sandbox –osuuteen, jossa mukaan kutsutut sovelluskehittäjät esittelevät palveluitaan ja tuotteitaan.

testdroid.com

Google I/O 2012

SK