Hyviä uutisia perjantailta 10. elokuuta 2012:

Brittilehdistöltä suitsutusta Suomelle

The Independentin huomio on viime aikoina kiinnittynyt olympiakisojen lisäksi myös Suomeen. The Independentin huomio on viime aikoina kiinnittynyt olympiakisojen lisäksi myös Suomeen.
Heinäkuun viimeisellä viikolla englantilaislehdistön huomio ei kiinnittynyt vain alkaviin olympiakisoihin, sillä luottoluokittaja Moody’sin antama stabiili AAA-luottoluokitus innosti The Guardianin ja The Independentin kertomaan lukijoilleen Suomesta.

Ensimmäisenä aiheesta kirjoitti The Guardian, jonka Suomi-esittely ei rajoittunut luottoluokituksen syiden perkaamiseen. Lehden mukaan Suomen talous perustuu kännyköiden ja metsätalouden lisäksi myös metalliteollisuuteen ja konetekniikkaan. Huomiota sai myös suomalainen hyvinvointiyhteiskunta.

The Guardian jatkoi Suomen kehumista päivää myöhemmin leikkimielisemmässä artikkelissa, jonka lopuksi se kehotti kaikkia muuttamaan Suomeen. Lehti myös julkaisi pilakuvan, jossa Finlandia Vodkaa kittaavat suomalaiset arvelevat luottoluokituksensa syyksi ”likviditeettiään” (liquidity).

The Guardianin jälkeen teemaan tarttui toinen merkittävä brittilehti, The Independent, joka esitteli Suomea ”AAA:sta Y:hyn”. Aakkosellisessa listassa lukijoille esiteltiin suomalaista yhteiskuntaa (sukupuolten välisestä tasa-arvosta koulutusjärjestelmään), kulttuuria (Jean Sibeliuksesta Tove Janssoniin), urheilua (Paavo Nurmesta Kimi Räikköseen) sekä designia (Alvar Aalto, Iittala, Arabia ja Marimekko). Myös Angry Birds, Nokia ja eukonkannon MM-kisat saivat osansa, samoin elintarvikkeet marjoista kahviin ja vodkaan. Aukeaman mittaisen listan päätti joiku, englanniksi ”yoik”.

Kuva: www.flickr.com

IT