Hyviä uutisia torstailta 16. kesäkuuta 2011:

Brittilehti Monocle arvioi Helsingin maailman parhaaksi

Helsingin kaupunki Helsinki sai Monoclelta kiitosta muun muassa viheralueistaan kaupunkikuvassa. Helsinki sai Monoclelta kiitosta muun muassa viheralueistaan kaupunkikuvassa.

Brittiläinen Monocle-aikakauslehti on valinnut Helsingin maailman parhaaksi kaupungiksi asua. Seuraavina Monoclen listalla tulevat Zürich ja Kööpenhamina. Lehti listaa vuosittain maailman 25 parasta kaupunkia. Viime vuonna Helsinki sijoittui samassa rankingissa viidenneksi.

Helsingin menestyksen taustalla on elämän laatuun liittyviä tekijöitä. Helsingillä on ollut Monoclen mukaan rohkeutta arvioida uudelleen urbaaneja tavoitteitaan. Vanhan ja uuden arkkitehtuuri on lehden mukaan tasapainossa. Kriteereinä ovat olleet myös kaupungin viheralueiden ja aurinkoisten tuntien määrä sekä kaupungin palveluiden toiminta.

Pisteitään Helsinki kohotti myös alhaisen rikollisuuden, hyvän koulutusjärjestelmän ja ruokakulttuurinsa ansiosta.

Monocle on brittiläinen kansainvälisiin asioihin, muotiin ja muotoiluun keskittyvä lifestyle-lehti. Lehti tuottaa vuosittain maailman parhaat kaupungit –listan sekä nimeää 50 matkailun huippua, kuten lentoasemia, hotelleita, kahviloita ja ravintoloita.

Aiemmin Monocle on arvioinut Helsinki-Vantaan lentoaseman maailman parhaaksi vaihtokentäksi.

www.monocle.com

KK