Hyviä uutisia torstailta 7. huhtikuuta 2011:

Designpääkaupunki Helsinki vie muotoilun myös kouluihin

Helsingin desinpääkaupunkivuoden teemana on Open Helsinki - Embedding Design in Life. Helsingin desinpääkaupunkivuoden teemana on Open Helsinki - Embedding Design in Life.

Vuoden 2012 designpääkaupunki Helsinki on sopinut yhteistyöstä designin avulla elämänlaatua parantavan Index:-järjestön kanssa. Osana yhteistyötä tanskalaisen Index:in opiskelijoille kehittämä Design to Improve Life -koulutusohjelma otetaan käyttöön myös Suomessa.

Erityisesti lukiolaisille suunnattu koulutusohjelma opettaa luovaa designajattelua. Se sisältää erilaisia materiaaleja opiskelijoille ja opettajille, sekä mahdollisuuden kehittää ohjelmaa eteenpäin. Index: myös järjestää opettajille perehdytystilaisuuksia. Ohjelmaa toteuttavat lukiot valitaan viidestä World Design Capital Helsinki 2012 kaupungista vuoden 2011 aikana.

Lisäksi WDC Helsinki 2012 ja Index:in väliseen yhteistyöhön kuuluu esimerkiksi Index: award -desingkilpailun finalisteja esittelevän ulkoilmanäyttelyn järjestäminen Helsingissä sekä Design Lab Helsinki -työpaja, jossa ratkaistaan kaupunkien esille nostamia ongelmia asiantuntijoiden kanssa. Yhteistyö ulottuu kaikkiin viiteen WDC Helsinki 2012 kaupunkiin, joita ovat Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen ja Lahti.

– Helsingin metropolialue on sitoutunut designin hyödyntämiseen hyvinvoinnin ja kilpailukyvyn lähteenä. Index:in kumppaniverkosto antaa meille mahdollisuuden sekä uusien toimintamallien oppimiseen että tiedon jakamiseen, Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajunen sanoo.

Helsingin lisäksi Index:in uuteen Partner Cities -kumppanikaupungiverkostoon ovat liittyneet Kööpenhamina ja Singapore.

– Ihailemme näiden kaupunkien tapaa hyödyntää designia. Yhteistyö on meille kaikille hyödyksi, Index:in johtaja Kigge Hvid kertoo.

Index: on voittoa tavoittelematon järjestö, joka toimii kansainvälisesti elämänlaadun parantamiseksi designin avulla. Järjestön kantavana ajatuksena on, että design on työkalu, jolla voidaan lisätä hyvinvointia kaikkialla maailmassa. Index myös jakaa joka toinen vuosi maailman suurimman designpalkinnon, Index: Awardin.

www.wdc2012helsinki.fi/en

EH