Hyviä uutisia perjantailta 6. heinäkuuta 2012:

Ecompin jätteenpuristimia Dubaihin

Ecompin jätepuristimet vihittiin käyttöön kesäkuun lopulla tilaisuudessa, jossa vieraili myös Dubain kauounginjohtaja Hussain Nasser Lootah. Ecompin jätepuristimet vihittiin käyttöön kesäkuun lopulla tilaisuudessa, jossa vieraili myös Dubain kauounginjohtaja Hussain Nasser Lootah.

Dubain kaupunki on ottanut käyttöön Ecompin maanalaisia jätepuristimia. Ecompin Sirlift-järjestelmä varastoi jätepuristimet maan alle viileään tilaan ja eläimiltä ulottumattomiin. Samalla maan pinnalta vapautuu tila muuhun käyttöön. Yksi järjestelmä vastaa noin kahtasataa perinteistä 600 litran jätesäiliötä.

Dubain Deiran kaupunginosassa jäteastioita on aiemmin tyhjennetty jopa useita kertoja päivässä pelkästään hajuhaittojen takia. Sirlift-järjestelmän ansiosta tyhjennykset suoritetaan nyt 1-2 kertaa viikossa. Järjestelmä tiedottaa astian täyttymisestä gsm-hälytyksellä.

Parhaillaan käynnissä olevassa projektissa asennetaan yhteensä 9 järjestelmää ja urakan arvo on yhteensä reilut kaksi miljoonaa euroa. Tulevan syksyn ja kevään 2013 aikana kaavaillaan asennettavan noin 50 järjestelmää lisää.

Ecomp Oy on tamperelainen perheyritys, joka valmistaa jätteenkäsittelylaitteita. Sen liikevaihto vuonna 2012 tulee olemaan noin 5 miljoonaa euroa ja se työllistää Suomessa 30 henkeä. Yritys on tehnyt kansainvälisiä toimituksia muun muassa Moskovaan, Pekingiin, Zürichiin ja Tukholmaan. Ecompin maanalaiset jätepuristinsysteemit palkittiin viime vuoden lopulla Pirkanmaan InnoSuomi-palkinnolla.

www.ecomp.fi

ML