Hyviä uutisia keskiviikolta 26. lokakuuta 2011:

Ekolite edustaa suomalaista cleantech-osaamista Yhdysvalloissa

Ekolite jalostaa biomassasta ja teollisuuden jätteistä kehittyneitä komposiittimateriaaleja ja kevyitä rakenteita, joita voidaan käyttää muun muassa talorakentamisessa. Ekolite jalostaa biomassasta ja teollisuuden jätteistä kehittyneitä komposiittimateriaaleja ja kevyitä rakenteita, joita voidaan käyttää muun muassa talorakentamisessa.

Luonnonkuitukomposiittien kehittämiseen erikoistunut Ekolite Oy on valittu edustamaan suomalaista cleantech-osaamista kansainvälisesti arvostettuun ideakilpailuun Yhdysvaltoihin. Cleantech Global Ideas Competition -kilpailuun valittiin viisi lupaavinta pohjoismaista cleantech-kasvuyritystä Nordic Cleantech Open -kilpailun hakijoiden joukosta.

Ekolite jalostaa biomassasta ja teollisuuden jätteistä kehittyneitä komposiittimateriaaleja ja kevyitä rakenteita. Ensisijaiset käyttöalueet ovat talo- ja infrarakentaminen. Lisäksi ratkaisuja voidaan käyttää kulkuvälineissä, energiantuotannossa ja metsäteollisuuden uusissa tuotteissa. Uudet rakennusmateriaalit parantavat energiatehokkuutta, asumismukavuutta ja turvallisuutta sekä eristävät melua.

― Ekoliten kehittämä luonnonkuitukomposiitti ja sen innovatiiviset sovelluskohteet monilla eri teollisuuden aloilla sekä kuluttajille suunnatuissa tuotteissa nostivat yrityksen kilpailun kärkeen. Yrityksen kasvun edellytykset sekä ympäristölle aiheutuvan rasituksen minimointi ovat kaikki kohdallaan, Nordic Cleantech Openin Suomen manageri Mika Sulkinoja perustelee valintaa.

― Ekolite tuo esiin suomalaisen cleantech-osaamisen vahvuuksia, joissa korostuvat materiaalitehokkuus ja -innovaatiot. Näillä alueilla on kansainvälistä kysyntää ja kasvumahdollisuuksia uusille yrityksille, Cleantech Finlandin ohjelmajohtaja Santtu Hulkkonen jatkaa.

Osallistujia valitessaan Nordic Cleantech Openin raati analysoi yrityksen toiminnan soveltuvuutta Yhdysvaltain markkinoille. Lisäksi valintakriteereinä olivat konsepti ja liikeidea, toteuttamiskelpoisuus, innovatiivisuus sekä ympäristövaikutukset.

Global Ideas -kilpailu järjestetään 15.  - 16.11. San Josessa, Kaliforniassa. Kilpailun järjestää maailman suurin ympäristöteknologia-alan yritystapahtuma, American Cleantech Open. Tapahtumassa on mukana sijoittajia, päättäjiä, yrittäjiä, suuryrityksiä sekä korkeakoulujen ja lehdistön edustajia.

www.ekolite.fi

EH