Hyviä uutisia perjantailta 12. maaliskuuta 2010:

EMMA käynnistää taideprojektin SOS-lapsikylän nuorille

Ari Karttunen /EMMA Espoon modernin taiteen museon museo-opetus tarjoaa opastuspalveluja, opetusmateriaalia, toimintaa ja oheisohjelmaa. Espoon modernin taiteen museon museo-opetus tarjoaa opastuspalveluja, opetusmateriaalia, toimintaa ja oheisohjelmaa.
Espoon modernin taiteen museo EMMA käynnistää vuoden mittaisen taideprojektin Tapiolan SOS-lapsikylän nuorille. Matkalla-nimiseen projektiin osallistuu noin 20 yli 12-vuotiasta tyttöä ja poikaa.

Koneen Säätiön myöntämällä apurahalla toteutettava projekti sisältää tapaamisia ja vierailuja SOS-lapsikylässä, EMMAssa ja Tapiolan päiväkeskuksessa, taiteilijatapaamisia sekä työpajoja. Projektin tarkoituksena on tarjota nuorille uusia elämyksiä ja tapoja kokea lähiympäristönsä ja sen ihmiset merkitykselliseksi itselleen.

Projektin aikana toteutetaan kaksi mittavaa yhteisteosta. Kevään teemana on eri-ikäisten ihmisten kohtaaminen ja nuoret toteuttavat Graffiti grannies -ikäihmisryhmän kanssa kookkaan seinämaalaukseen Tapiolaan, Länsimetron työmaa-aitaan. Länsimetro Oy tarjoaa välineet ulkoseinämaalaukseen ja maalaus jää koko rakennusajaksi koristamaan metron työmaatunnelin suuaukkoa. Saattamalla nuoret ja ikäihmiset yhteen halutaan hälventää rajoja eri ikäryhmien välillä.

Syksyllä nuoret pohtivat aikuiseksi kasvamista kuvataiteilija Katja Tukiaisen kanssa. Tukiainen toteuttaa EMMAn työpaja Ilmeeseen koko tilan täyttävän Good Heavens! -maalausinstallaation, joka kertoo liian isoksi kasvaneesta tytöstä

Tapiolan SOS-lapsikylä on Suomen vanhin, vuodesta 1966 saakka toiminut lapsikylä, joka on osa SOS Children`s Villages lastensuojelujärjestöä. Kylässä asuu tällä hetkellä 10 perhettä, joihin jokaiseen on sijoitettu noin viisi huostaan otettua lasta.

www.emma.fi

EH