Hyviä uutisia tiistailta 14. kesäkuuta 2011:

EpiCrystalsin RGB-laser tekee älypuhelimesta projektorin

EpiCrystalsin RGB-teknologiaa odotetaan kuluttajamarkkinoille ensi vuoden alkupuolella. EpiCrystalsin RGB-teknologiaa odotetaan kuluttajamarkkinoille ensi vuoden alkupuolella.

Suomalainen EpiCrystals Oy esittelee markkinoiden pienimmän ja tehokkaimman vihreän projektorivalolähteen Orlandon Projection Summit –messuilla. RGB (Red, green and blue) –laserteknologiaan perustuvaa valolähdettä voidaan hyödyntää esimerkiksi kämmenprojektoreissa, digitaalikameroissa ja tulevaisuudessa myös älypuhelimissa.

Yhtiön mukaan RGB–laserteknologialla on lähivuosien aikana eniten mahdollisuuksia älypuhelimien sovelluksissa. Tulevaisuudessa älypuhelimilla voi heijastaa valokuvia ja videoesityksiä HD-tasoisena.

Vuonna 2003 perustettu EpiCrystals on panostanut laservalon kehitystyöhön ja patentoinut uuden tavan tuottaa kustannustehokkaampaa ja kirkkaampaa vihreää valoa kuin muut alan toimijat. Yksinkertaisen laiteintegraation ansiosta älypuhelin ja muut kämmenlaitevalmistajat pystyvät viemään teknologian nopeasti kuluttajamarkkinoille.  

EpiCrystalsin vihreä lasermoduuli on tulossa markkinoille ensi vuoden alkupuolella. Yhtiön innovaation ja kehitystyön rahoittajina ovat toimineet muun muassa VNT Management, Suomen Teollisuussijoitus, Tekes ja Finnvera.

www.epicrystals.com

KK