Hyviä uutisia tiistailta 6. joulukuuta 2011:

Espoolainen puusauna suuntaa Pariisiin lämmittämään startup-yrittäjiä

Puusauna on PaloSauna ry:n rakentama ja sinne mahtuu kerralla kahdeksan saunojaa. Saunakuljetus on tien päällä yhteensä kaksi viikkoa, sillä matkan pituus on 5 000 kilometriä. Puusauna on PaloSauna ry:n rakentama ja sinne mahtuu kerralla kahdeksan saunojaa. Saunakuljetus on tien päällä yhteensä kaksi viikkoa, sillä matkan pituus on 5 000 kilometriä.
Suomalainen Travelling Salesman -retkikunta matkustaa parhaillaan kohti Pariisia, jossa järjestetään loppuviikosta Euroopan suurin startup-tapahtuma Le Web. Retkikunnalla on mukanaan 1,7 tonnia painava puusauna, jossa eurooppalaiset startup-yrittäjät, sijoittajat ja median edustajat voivat verkottua saunoen keskiviikosta perjantaihin.

Matkan tavoitteena on nostaa julkisuuteen etenkin aloittelevien startup-yrittäjien ideoita ja kokemuksia.

— Startupit tarvitsevat apua pärjätäkseen. Valtamedia kiinnittää huomion startupeihin vasta siinä vaiheessa, kun ne ovat menestyneitä ja eivät enää tarvitse näkyvyyttä. Meillä saunovat hulluimmat ihmiset – yrittäjät ja heihin sijoittaneet, selventää retkikunnan kapteeni Mike Bradshaw.

Travelling Salesman syntyi vuonna 2010, jolloin projektin isä Kristoffer Lawson kiersi Pohjoismaita.

— Euroopassa ei ole Piilaaksoa, josta kaikki startup-yrittäjät löytäisi, joten lähdimme etsimään startup-yrittäjiä tekemällä löytöretkiä ympäri Eurooppaa ja kertomalla löydöistämme muille. Autamme startupeja heidän taistelussaan näkyvyydestä, rahoituksesta ja asiakkaista, Lawson sanoo.

Saunan matkaa tukevat muun muassa Nokia Qt, Foodie.fm, Kassi.eu, NetProfile, Autoale.fi, Twinkle ja Holvi.

www.leweb.net
www.travellingsalesman.mobi
www.palosauna.net

SK