Hyviä uutisia maanantailta 13. kesäkuuta 2011:

EU palkitsi Stora Enson kierrätysteknologian

Stora Enso kierrättää ja valmistaa nestepakkauskartonkinsa ympäristöpalkitulla teknologialla. Stora Enso kierrättää ja valmistaa nestepakkauskartonkinsa ympäristöpalkitulla teknologialla.

Euroopan unioni on myöntänyt Stora Ensolle ja sen yhteistyökumppanille Alucha Recycling Technologiesille ”Best of the Best” LIFE-ympäristöpalkinnon 2010. Palkinnon tavoitteena on tuoda esiin positiivisesti ympäristöön vaikuttavia hankkeita.

Stora Enso ja Alucha Recycling Technologies saivat palkinnon innovatiivisen kierrätysteknologian kehittämisestä ja siihen liittyvistä investoinneista Stora Enson Barcelonan-tehtaalla. Uusi teknologia erottelee muovi-alumiinipäällysteen kierrätetyistä nestepakkauskartongeista, jolloin sekä kuitu että alumiini voidaan käyttää uudelleen ja muovipäällysteestä voidaan tuottaa energiaa tehtaalla.

— Kuitupohjaiset nestepakkauskartongit ovat loistava pakkaustuote. Raaka-aineena käytetään uusiutuvaa luonnon materiaalia, hiilijalanjälki on pieni ja kierrätettävyys helppoa, Stora Enson Pakkaukset -liiketoiminta-alueen johtaja Mats Nordlander sanoo.

Stora Enson Barcelonan-tehdas käyttää raaka-aineena kierrätettyjä maito- ja mehupakkauskartonkeja Espanjasta, Ranskasta, Portugalista ja Isosta Britanniasta. Tehtaan kartonkilaatu perustuu useissa pakkausratkaisuissa käytettävään uusiokuituun.

www.projectclean.euwww.projectclean.eu

www.storaenso.com

KK