Hyviä uutisia perjantailta 13. tammikuuta 2012:

Fazer suuntaa Aasiaan vihaisten lintujen voimin

Fazerin uutuuskarkeissa näkyy ja maistuu ärhäköiden lintujen luonne. Fazerin uutuuskarkeissa näkyy ja maistuu ärhäköiden lintujen luonne.
Fazer ja Rovio Entertainment ovat tehneet yhteistyösopimuksen, minkä seurauksena tulevana kesänä kaupoista voi ostaa Angry Birds –makeisia. Lintujen nimeä kantavien makeisten avulla Fazer hakee kasvua myös kansainvälisillä markkinoilla.

Fazerin makeisia myydään 40 maassa. Ne ovat suosittuja tuliaisia, sillä lento- ja laivaliikenteen travel trade -myynnissä Fazer on Pohjoismaiden markkinajohtaja ja maailmanlaajuisesti yhdeksäs.

— Panostamme Ruotsin ohella Tanskaan, Norjaan ja Venäjään, ja olemme suunnanneet katseemme kohti Aasiaa. Kiinassa suklaankulutus on huimassa kasvussa, ja aloitamme siellä tuotteidemme koemyynnin ensi kesänä. Japanissa olemme jo aloittaneet läsnäolomme rakentamisen lentokentillä, sanoo Pekka Rantala, Fazer Leipomot & Makeiset liiketoiminta-alueen toimitusjohtaja.

Yhtiöt tekivät yhteistyötä ensimmäisen kerran jo syksyllä 2011, jolloin kauppojen hyllyihin tupsahti Angry Birds –vaikutteisia Tyrkisk Peber Volcano –makeisia.

— Saimme kuluttajilta erittäin positiivista palautetta aiemmasta yhteistyökampanjastamme Rovion kanssa, ja myös toiveita yhteisistä tuotteista. Angry Birds -makeisten lanseeraus on vastauksemme kuluttajien pyyntöihin, jatkaa Rantala.

Huippusuositun Angry Birds –brändin takaa löytyvä Rovio perustettiin vuonna 2003. Leipomo- ja makeistuotteista tunnetun Fazerin toiminnan juuret löytyvät puolestaan jo vuodelta 1891, jolloin ensimmäinen Fazer-konditoria perustettiin Helsinkiin.

www.fazer.fi

SK