Hyviä uutisia maanantailta 11. heinäkuuta 2011:

Finnair avaa reitin Lyoniin

Ensi keväänä käynnistyvä Lyon-yhteys lyhentää matkaa Aasiasta Alpeille. Ensi keväänä käynnistyvä Lyon-yhteys lyhentää matkaa Aasiasta Alpeille.

Finnair avaa ensi vuoden huhtikuussa päivittäisen suoran reitin Helsingistä Lyoniin. Ranskan toiseksi suurimman kaupungin Lyonin ja sen lähialueen asukkaille reitti tarjoaa nopean Suomen-yhteyden lisäksi myös sujuvat jatkoyhteydet Finnairin kaikkiin Aasian-kohteisiin. Lennoille on hyvät jatkoyhteydet Finnairin kotimaan reiteiltä.

- Aasiasta lähteville matkustajille Finnair tarjoaa erittäin nopeat jatkoyhteydet kattavaan Euroopan-reittiverkostoon, jota Lyon täydentää, sanoo Finnairin operatiivinen johtaja Ville Iho.

Rhônen ja sen sivujoen Saônen liittymäkohdassa sijaitsevan Lyonin asukasluku on yli 1,2 miljoonaa ja sen metropolialue Ranskan toiseksi suurin. Lyon-Saint Exupéryn kansainväliseltä lentoasemalta pääsee kätevästi kaupungin keskustaan raitiovaunujunalla puolessa tunnissa. Lentoasemalta on myös suora ja nopea TGV-junayhteys muualle Ranskaan ja Italiaan. Matkailijan kannalta Lyon on erinomainen lähtöpaikka matkustettaessa Alppien hiihto- ja vaelluskohteisiin kuten Grenobleen tai Meribeliin.

Reitti lennetään kaksi kertaa päivässä 2.4.2012 lähtien. Aamulennot Helsingistä Lyoniin lähtevät kello 07.50 ja iltalennot joka päivä kello 16. Lyonista Helsinkiin päin lennetään aamupäivisin joka päivä kello 10.45 ja iltaisin kello 18.50. Lennot lennetään Embraer E-190-koneella.

www.finnairgroup.com

KK