Hyviä uutisia tiistailta 22. toukokuuta 2012:

Finnair ja Flybe sopivat yhteistyöstä Euroopan liikenteessä

Finnairin Embraer 190 -mallisessa lentokoneessa on sata matkustajapaikkaa. Finnairin Embraer 190 -mallisessa lentokoneessa on sata matkustajapaikkaa.

Finnair ja Euroopan suurin alueellinen lentoyhtiö, englantilainen Flybe laajentavat yhteistyötään. Yhtiöt ovat allekirjoittaneet aiesopimuksen, jonka mukaan Finnairin on määrä siirtää 12 Embraer 190-lentokonetta Flybelle. Lokakuusta 2012 lähtien Flyben tulisi näin ollen operoimaan koneita Finnairin reiteillä. Aiesopimus on osa Finnairin toimia yhtiön Euroopan liikenteen kannattavuuden parantamiseksi. Flybe Nordicille sopimus puolestaan tuo kasvumahdollisuuksia Pohjoismaissa.

— Aiesopimus kattaa noin kolmanneksen Euroopan-lennoistamme. Flybe tarjoaa meille kustannustehokkaan tuotantoalustan sadan matkustajapaikan koneilla lennettävälle liikenteelle, Finnairin toimitusjohtaja Mika Vehviläinen sanoo.

Asiakkaan näkökulmasta muutos on lähes huomaamaton. Finnair vastaa lentojen myynnistä, markkinoinnista sekä asiakastuesta, mutta Flybe operoi lennot.

Sopimuksen toteutuessa Finnairin siirtyvän liikenteen matkustamohenkilökunta ja lentäjät siirtyvät myös Flybelle, ellei neuvotteluissa henkilöstön kanssa toisin sovita. Flybe-sopimus on osa Finnairin rakennemuutosohjelmaa, jolla yhtiö tähtää 140 miljoonan euron vuotuisiin säästöihin.

Finnair ja Flybe perustivat viime vuonna Flybe Nordic AB:n, josta Flybe omistaa 60 % ja Finnair 40 %.

www.finnair.com

Uutinen Flybe Nordic AB:n perustamisesta

ML