Hyviä uutisia perjantailta 10. kesäkuuta 2011:

Fiskarsin Buster toimittaa partioveneitä Saksan poliisille

Buster XXL Cabinin monipuoliset ominaisuudet soveltuvat hyvin viranomaistehtäviin. Buster XXL Cabinin monipuoliset ominaisuudet soveltuvat hyvin viranomaistehtäviin.

Fiskars toimittaa Wasserschutzpolizei Mecklenburg-Vorpommernille kahdeksan erityisvarusteltua Buster XXL Cabin -venettä Berliinin pohjoispuolisten vesialueiden valvontaan.

Saksan poliisi valitsi partioveneensä EU-tasoisen tarjouskilpailun ja koeajojen perusteella. Valvottava vesialue kattaa vaihtelevasti järviä, jokia ja merenrannikkoalueita, joten valittavalta veneeltä edellytettiin turvallisuutta, monipuolisuutta ja soveltuvuutta vaihteleviin vesiolosuhteisiin sekä ajotilanteisiin. Venettä käytetään myös vesiliikenteen seurantaan ja erilaisiin pelastustehtäviin.

Fiskarsin Buster-venemerkki on markkinajohtaja päämarkkinoillaan Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Buster-veneiden markkinaosuus oli vuonna 2010 Suomessa 24 prosenttia, ja liiketoiminta kasvaa markkinoita nopeammin. Vapaa-ajan käytön lisäksi Buster-veneitä on viranomaiskäytössä laajasti eri maissa. Esimerkiksi Norjassa viranomaiset käyttävät meripelastukseen Magnum Pro -mallia.

— Kauppa on osoitus tuotteidemme korkeasta laadusta ja kestävyydestä. Ammattilaiset arvostavat Bustereiden pitkälle kehitettyjä käyttöominaisuuksia, Fiskarsin veneliiketoiminnan johtaja Juha Lehtola sanoo.

Vuonna 1649 perustettu Fiskars on Suomen vanhin yritys. Vuonna 2010 Fiskarsin liikevaihto oli 716 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä oli noin 3 600 yli 20 maassa. Konsernin kansainväliset pääbrändit ovat Fiskars, Iittala, Buster, Silva ja Gerber.

www.fiskarsgroup.fi

KK