Hyviä uutisia tiistailta 30. kesäkuuta 2009:

Fiskarsin palkintosaksilla oksa katkeaa kevyemmin

Fiskarsin uusi Power Step - tuotesarja on saanut kansainvälisesti arvostetun Red dot Best of the Best-palkinnon. Tuotesarjaan kuuluvat PowerStep oksasakset ja raivaussakset. Sarjassa palkittiin tuotteita, joiden muotoilu on innovatiivista, toimivaa ja ergonomista.

Patentoitu PowerStep-mekanismi keventää oksien leikkaamisen raskainta vaihetta, koska se perustuu puristuksen sijasta leikkausliikkeeseen. Saksien mekanismi myös valitsee itse oksan paksuuden mukaan, leikkaako se sen yhdessä, kahdessa vai kolmessa vaiheessa.

Palkitun mekanismin suunnitellut tuotekehitysjohtaja Markus Paloheimo kertoo palkinnon olevan viesti kuluttajalle suunnittelun onnistumisesta.

Kilpailussa palkittiin myös toinen Fiskarsin keksintö, ruuvimainen halkaisukiila. Sen ruuvimainen muoto helpottaa puun halkaisua ja vaimentaa iskun aiheuttamaa tärähdystä. Tämä ehkäisee toistuvan lihasrasituksen aiheuttamia vammoja.

Red Dot- palkinnoista kilpaili yhteensä 3231 tuotetta 49 maasta. Kilpailun järjestää maailman arvostetuimpiin kuuluva muotoilukeskus Design Zentrum Nordheim Westfalen.

www.red-dot.de