Hyviä uutisia torstailta 10. toukokuuta 2012:

Floriade-maailmannäyttelyn paviljonki toteutettiin Metsä Woodin tuotteilla

My Greenworldin lähes tuhat puuosaa muokattiin Metsä Woodin Aichachin tehtaalla 138 osaksi, joista suurin oli 5,6 metriä pitkä ja 1,8 metriä leveä. My Greenworldin lähes tuhat puuosaa muokattiin Metsä Woodin Aichachin tehtaalla 138 osaksi, joista suurin oli 5,6 metriä pitkä ja 1,8 metriä leveä.

Alankomaissa järjestettävässä Floriade 2012 -puutarha-alan maailmannäyttelyssä on parhaillaan esillä Metsä Woodin puutuotteista valmistettu My Green World –näyttelykeskus. Arkkitehtuuriltaan uniikki puurakennus muistuttaa muodoltaan maasta versovaa siementä.

1200-neliöinen My Green World –paviljonki rakennettiin kuudessa kuukaudessa. Näyttelykeskuksen ovat suunnitelleet hollantilaiset, kaksi- ja kolmiulotteiseen suunnitteluun erikoistuneet toimistot GLC Zuid ja STEP Engineering. Arkkitehtina toimii hollantilainen 2D3D Design.

— My Green World on oivallinen esimerkki siitä, miten puu voi olla kilpailukykyinen materiaali myös messurakentamisessa. Rakentamisessa puutuotteiden puolesta puhuvat rakentamisen nopeus, ratkaisujen muuntojoustavuus ja ekologinen kestävyys, Metsä Woodin rakentamisen tuotteiden johtaja Ari Tiukkanen toteaa. Maailmannäyttelyn jälkeen rakennusta on tarkoitus hyödyntää liiketilana.

Paviljongin puuosien kulmat, kaaret ja mitat muotoitiin Metsä Woodin tehtaalla Aichachissa, Saksassa. Samalla tehtaalla valmistettiin myös vuonna 2011 valmistuneen Parasol Metropolin puuosat, jotka toimitti niin ikään Metsä Wood (ent. Finnforest). Espanjan Sevillassa sijaitseva rakennelma lukeutuu maailman suurimpiin puurakennuksiin. 

Kymmenen vuoden välein järjestettävä maailman puutarhanäyttely Floriade 2012 on avoinna Venlon kaupungissa 5.4.- 7.10.2012.

Metsä Wood tarjoaa ratkaisuja teollisen rakentamisen, teollisuusasiakkaiden ja kodin tarpeisiin. Tuotteet valmistetaan pohjoismaisesta puuraaka-aineesta. Metsä Wood kuuluu Metsä Group-konserniin.

www.metsawood.fi

DK