Hyviä uutisia keskiviikolta 27. kesäkuuta 2012:

Ford käyttää Nokian paikannuspalveluita älyautossaan

Evos-konseptiauto edustaa Fordin käsitystä tulevaisuuden ajoneuvoista. Evos-konseptiauto edustaa Fordin käsitystä tulevaisuuden ajoneuvoista.

Autovalmistaja Ford on valinnut Nokian paikannuspalvelut kumppanikseen projektiin, jossa se kehittää älykästä ja toisten ajoneuvojen kanssa kommunikoivaa autoa. Mallia kokeillaan Fordin EVOS-konseptiautossa. Asiasta kertoi ensimmäisenä Kauppalehti.

Fordin valinnan taustalla on kiinnostus Nokian Navteq-karttoihin, skaalautuviin pilvipalveluihin ja ohjelmointirajapintaan, joka mahdollistaa ohjelmien välisen tiedonvaihdon.

Fordin EVOS-mallin tarkoituksena on esitellä tulevaisuuden autojen teknologisia mahdollisuuksia. Kehitystyön ytimessä ovat pilvipalvelut, jotka esimerkiksi oppivat kuljettajan ajotavoista ja muokkaavat ajoneuvon toimintaa sen mukaan. Järjestelmä myös optimoi ajoneuvon voimansiirtoa.

Ratkaisuja ei siirretä sellaisenaan tuotantoon, mutta konseptiauto tarjoaa kuluttajillekin mahdollisuuden vilkaista, millaisia tulevaisuuden autot mahdollisesti ovat.

www.nokia.com

EE