Hyviä uutisia perjantailta 3. elokuuta 2012:

Google laajentaa Haminan palvelinkeskustaan 150 miljoonalla eurolla

Lehtikuva/ jarno mela Google avasi palvelinkeskuksen Haminaan entisen paperitehtaan tiloihin viime syksynä. Google avasi palvelinkeskuksen Haminaan entisen paperitehtaan tiloihin viime syksynä.

Google kaksinkertaistaa Haminan palvelinkeskuksensa koon 150 miljoonan euron investoinnilla. Rahat sijoitetaan alueella sijaitsevan entisen paperitehtaan toisen hallin muutostöihin.

Muutostöiden odotetaan kestävän noin 18 kuukautta ja ne työllistävät parhaimmillaan noin 500 henkilöä. Töihin sisältyy Alvar Aallon suunnitteleman rakennuksen julkisivun restaurointi. Lisäksi rakennuksen sisällä tehdään remontti, joka on vastaavanlainen kuin palvelinkeskuksen ensimmäisessä vaiheessa tehty.

Laajennuksen valmistuttua Google arvioi sen tuovan töitä noin 25 uudelle työntekijälle. Tällä hetkellä palvelinkeskus työllistää noin 90 henkilöä sisältäen täysipäiväiset työntekijät sekä alihankkijat.

Google osti maalikuussa 2009 Summan paperitehtaan Stora Ensolta ja muunsi sen palvelinkeskukseksi. Keskus avattiin syksyllä 2011.

Yhtiön mukaan Haminan palvelinkeskus on yksi sen kehittyneimmistä ja tehokkaimmista keskuksista. Sen teknisesti edistynyt jäähdytysjärjestelmä, joka käyttää Suomenlahden merivettä, vähentää energiankulutusta ja on ensimmäinen laatuaan maailmassa. Myös toinen palvelinhalli tulee hyödyntämään tätä merivesijäähdytysjärjestelmää.

Mukana Googlen Haminassa järjestetyssä lehdistötilaisuudessa Haminassa oli myös Tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

http://googlefipress.blogspot.fi

EH