Hyviä uutisia maanantailta 9. heinäkuuta 2012:

Helsinki yhä maailman parhaiden asuinkaupunkien joukossa

helsingin kaupunki / sakke somerma Monoclen mukaan Helsinki on kaupunki, jossa hyvät ideat toteutetaan nopeasti. Monoclen mukaan Helsinki on kaupunki, jossa hyvät ideat toteutetaan nopeasti.
Brittiläinen Monocle-aikakauslehti on valinnut Helsingin sijalle kaksi maailman parhaiden asuinkaupunkien listallaan. Viime vuonna Helsinki oli listan ykkönen, mutta tällä kertaa kärkisijan vei Sveitsin Zürich.

Monoclen tuoreen arvion mukaan Helsinki on luova ja innovatiivinen kaupunki. Se saa kehuja uusista vaikuttavista projekteista, kuten uudesta metrolinjastosta sekä satamien muuttamisesta viehättäviksi asuinalueiksi. Monoclen mukaan Helsinki onkin kaupunki, jossa hyvät ideat toteutetaan nopeasti.

Zürich saa Monoclelta kehuja muun muassa arkkitehtuuristaan sekä puhtaudestaan. Lehden mukaan se on tasapainoinen kaupunki, josta muut maat voivat ottaa oppia. Listan kärkiviisikkoon selvisivät tänä vuonna myös Kööpenhamina (3), Wien (4) sekä München (5).

Monocle on brittiläinen kansainvälisiin asioihin, muotiin ja muotoiluun keskittyvä lifestyle-lehti. Lehti nimeää vuosittain 25 parasta asuinkaupunkia. Vuonna 2010 Helsinki sijoittui listan viidenneksi.

www.monocle.com

SK