Hyviä uutisia perjantailta 20. huhtikuuta 2012:

Iron Sky voitokas Brysselin fantasiafestivaaleilla

ironsky.net
Pääsiäisviikolla Suomessa, Saksassa ja Norjassa ensi-iltansa saanut avaruusnatseista kertova tieteiskomedia Iron Sky on saanut Brysselin fantasiaelokuvafestivaaleilla Hopeinen Méliès- sekä yleisöpalkinnon. Asiasta uutisoi Helsingin Sanomat.

Hopeinen Méliès on arvostettu palkinto, jonka voittaneet kilpailevat vuosittain fantasiaelokuvien ”Oscarista”, Kultaisesta Mélièsista, joka jaetaan Sitgesin fantasielokuvafestivaaleilla lokakuussa.

Iron Sky on aiemmin saanut suurta huomiota Berliinin elokuvajuhlilla ja se valikoitui kolmen parhaan elokuvan joukkoon South by Southwest elokuva- ja musiikkifestivaaleilla Texasissa maaliskuussa. Elokuva keräsi yli 250 000 katsojaa ja reilun kahden miljoonan lipputulot avausviikollaan.

Tällä viikolla kuunatsit saavat ensi-iltansa Ruotsissa, Tanskassa ja Kroatiassa. Alkukesästä ovat vuorossa USA ja Iso-Britannia ja syksyllä myös Japani.

Elokuvassa kuun pimeälle puolelle vuonna 1945 paenneet natsit palaavat valloittamaan maailmaa. Iron Sky on kallein koskaan tehty suomalainen elokuva.

hs.fi
festivalfantastique.org


JL