Hyviä uutisia tiistailta 31. toukokuuta 2011:

Iso Numero on Suomen Big Issue

Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto Kultin toiminnanjohtaja Hanna-Kaisa Hellsten esittelee painotuoretta Isoa Numeroa. Kultin toiminnanjohtaja Hanna-Kaisa Hellsten esittelee painotuoretta Isoa Numeroa.

Suomen vähävaraiset ovat saaneet oman lehden. Brittiläisen ja esimerkiksi Etelä-Afrikassa ilmestyvän Big Issuen suomalainen vastine on saanut nimen Iso Numero.

Iso Numero on kannanotto köyhyyttä ja ihmisten eriarvoistumista vastaan. Sitä julkaisee Kulttuuri-, mielipide- ja tiedelehtien liitto Kultti. Lehden päätoimittaja on Martti-Tapio Kuuskoski.

Ison Numeron sisällöstä vastaavat suomalaiset kulttuuri- ja tiedelehdet Ananda, Asukki, Filmihullu, Finnish Music Quarterly, Illuusio, Jänkä, Kaltio, Kulttuurivihkot, Kuohu, Lapsen maailma, MaailmanKuva, Maailman Kuvalehti Kumppani, niin & näin, Nukketeatteri, Nuori Voima & Kritiikki, Sosiaalitieto, Taide & Design, Tuli & savu, Tulva, Ydin ja Yliopisto.

Lehden myyjäksi pääsee kuka tahansa, joka tarvitsee lisätuloja tiukan taloudellisen tilanteensa takia. Myyjät ostavat lehden eurolla ja myyvät sitä neljällä eurolla. Erotus jää myyjien hyväksi. Ison Numeron jakelua koordinoi Vailla vakinaista asuntoa ry.

Sosiaalisia tarpeita palveleva lehtijakelu ei Suomessa ole täysin uusi idea. Apu-lehti perustettiin 1933 keskellä 30-luvun lamaa, ja Avun myynnillä ansaitsivat rahaa työttömät. Nykyisin A-lehdet Oy:n kustantama Apu on yksi Suomen suurimmista tilattavista aikakauslehdistä.

KK