Hyviä uutisia keskiviikolta 13. huhtikuuta 2011:

Ixonos kehitti maailman ensimmäisen 3D-käyttöliittymän MeeGolle

ICT-palveluyritys Ixonos on kehittänyt maailman ensimmäisen MeeGo-alustalle suunnitellun 3D-käyttöliittymän. Käyttöliittymä esitellään ensimmäistä kertaa Pekingin Intel Developer Forum (IDF) -messuilla.

Ixonoksen 3D-käyttöliittymäalusta mahdollistaa helposti mukautettavien ja helppokäyttöisten käyttöliittymien tuottamisen monille eri käyttöjärjestelmille ja laitemalleille. Alusta hyödyntää Rightware Oy:n Kanzi-ratkaisua, joka kykenee stereoskooppiseen kolmiulotteisuuteen. 

Ixonoksen mukaan uusi käyttöliittymä vain yksi monista MeeGo-hankkeista, joita yhtiö on kehittänyt. MeeGo on  Nokian  ja  Intelin  kehittelemä mobiililaitteiden  käyttöjärjestelmä  ja ohjelmistoalusta. Ixonos on tehnyt pitkään yhteistyötä Intelin kanssa.

Yhtiö esittelee Pekingissä myös Androidiin perustuvaa moni-ikkunaratkaisuaan.

Helsingissä pääkonttoriaan pitävä Ixonos kehittää mobiililaitteita ja -palveluita sekä niissä käytettäviä langattomia teknologioita ja ohjelmistoja. Yhtiö työllistää noin 1200 henkilöä toimipisteissään kahdeksassa maassa. Vuonna 2010 yhtiön liikevaihto oli 84,9 miljoonaa euroa.

www.ixonos.fi

EH