Hyviä uutisia maanantailta 27. kesäkuuta 2011:

Jenkatehdas tekee netistä keikkapaikan

Nettikeikkailu ovat jo kokeilleet muun muassa Jukka Poika ja Haloo Helsinki. Nettikeikkailu ovat jo kokeilleet muun muassa Jukka Poika ja Haloo Helsinki.

Jenkatehdas Oy tahtoo tuoda elävän musiikin laajan yleisön saataville internetin välityksellä. Yritys välittää nettikeikkapalvelunsa kautta konsertteja striimattuna eli reaaliaikaisena nettilähetyksenä kuluttajille ja baareihin.

Nettikeikkapalvelu mahdollistaa eri bändien keikoista nauttimisen vaikka omalta kotisohvalta. Jenkatehdas lupaa lähetysten laadun olevan televisiotasoisia ja palvelussa panostettavan myös läsnäolon tunteeseen. Vuorovaikutteisuutta nettikeikkoihin tuodaan muun muassa kyselytuokioilla, jollainen on luvassa elokuussa 22-Pistepirkon keikan päätteeksi. Palveluun rekisteröityminen on ilmaista, mutta keikkojen katsomisesta maksetaan erikseen. Esimerkiksi 22-Pistepirkon keikka maksaa 5 euroa.

Jenkatehdas tähtää myös kansainvälisille markkinoille juuri saamansa Tekes-rahoituksen sekä kahden enkelisijoittajan avulla. Toimitusjohtaja Antti Erosen mukaan ensikosketus kansainvälisiin markkinoihin saadaan syyskuussa, jolloin yritys järjestää showcasen musiikkimessuilla Saksassa. Palvelu lanseerataan Euroopan markkinoille tulevaisuudessa nimellä LiveMusicStage.com.

― Jenkatehtaan kehittämässä palvelussa yhdistyy ensiluokkainen teknologia ja palvelu monipuoliseen ansaintalogiikkaan. Kun samalla musiikkibisnes on suuressa muutoksessa ja erityisesti elävä musiikki vahvassa kasvussa, Jenkatehdas on paalupaikalla tässä kisassa, yritykseen sijoittanut ohjelmistoyrittäjä Jyrki Kontio kertoo.

Yritys itse kuvaa itseään Suomen ensimmäisenä verkossa toimivana rock-klubina. Esiintyjinä ovat tähän mennessä olleet muun muassa Haloo Helsinki!, Jukka Poika & Sound Explosion Band sekä M. A. Numminen.

www.jenkatehdas.fi

EH