Hyviä uutisia tiistailta 21. huhtikuuta 2009:

Kari Neilimo: Tulevaisuuden menestyjät kehittävät nyt

Vaikeina aikoina pitää tehdä työtä tulevaisuuden menestyksen hyväksi. Juuri nyt kehittämisellä voidaan luoda merkittäviä kilpailetuja. Kehitykseen satsanneet yritykset ovat kovassa iskussa, kun lama taittuu, sanoo vuorineuvos Kari Neilimo.

Mediasta tulee se kuva, että kaikilla menee huonosti. Kuva on Neilimon mukaan polarisoitunut. Vaikka bkt laskee, palvelusektori kasvaa jonkin verran vuodessa. Myös it-ala ja julkinen sektori ovat edelleen vahvassa vedossa.

Lama tuli monelle yllätyksenä. Miksi? Ensimmäinen opetus Neilimon mielestä onkin se, että johdon pitää kyetä ennakoimaan. Kari Neilimo puhui Fountain Parkin järjestämällä asiakasaamiaisella Helsingissä.

Teemana oli Ennakoiva johtaminen vaikeina aikoina.

- Äkkijarrutus ei sovi omaan johtamisfilosofiaani. Se on paniikin merkki. Johdon pitää pystyä näkemään kauemmaksi myös turbulenssissa.

Jos johtaja kykenee kuukauden sijaan näkemään eteenpäin useamman kuukauden, hänen keinovalikoimansa on paljon laajempi.

- On lyhyen tähtäimen johtamista pistää jarrut kiinni ja irtisanoa henkilöstö, Neilimo korostaa.

- Kehittää kannattaa, jos siihen on resursseja. Ellei ole, sopeuttamiskeinoille pitää asettaa järjestys. On myös äärimmäisen tärkeää pohtia sitä, miten palauttaa tehdyt toimenpiteet kasvu-uralle takaisin. Johdolta pitää löytyä keinot myös toiminnan palauttamiseen normaalitilaan talousnäkymien parannuttua.

http://www.fountainpark.com/fi/uutiskirje?s=41