Hyviä uutisia perjantailta 23. huhtikuuta 2010:

Kelan äitiyspakkaukset jatkavat ekologisella linjalla

kela.fi Perinteinen äitiyspakkaus sisältää uusia, ekologisempia tuotteita Perinteinen äitiyspakkaus sisältää uusia, ekologisempia tuotteita

Kansaneläkelaitos on kehittänyt ekologisten äitiyspakkauksien tuotevalikoimaa. Edellisvuoden tapaan pakkauksessa on mukana kertakäyttövaippojen sijaan kestovaippoja, ja toukokuusta lähtien pakkauksiin lisätään myös kestoliivinsuojia.

Uudelleenkäytettävät liivisuojat on valmistettu hengittävästä mikrokuidusta. Suojien sisäkerros on antimikrobista materiaalia. Äitiyspakkauksessa suositaan lisäksi kierrätettyjä lasten tekstiilejä, kuten polyesteripintainen ulkohaalari, josta 47 prosenttia on kierrätysmateriaalia.

Äitiyspakkauksia on jaettu vuodesta 1937. Viime vuonna Kela myönsi lähes 60 000 äitiysavustusta, joista 70,6 prosenttia otettiin vastaan äitiyspakkauksena, kun taas adoptioperheissä otetaan usein vastaan rahallinen avustus. Ensiäideistä yli 95 prosenttia valitsee pakkauksen, joka sisältää monipuolisen vaatevalikoiman lisäksi äidin ja lapsen hoitoon tarvittavia tuotteita.


www.kela.fi

AH