Hyviä uutisia keskiviikolta 11. huhtikuuta 2012:

Kolme Fortumin voimalaitosyksikköä yhteistoteutushankkeiksi Venäjällä

Fortumilla on jo käytössä kolme voimalaitosyksikköä Venäjällä: kuvassa olevassa Chelyabinskissa, Tobolskissa sekä Tyumenissa. Fortumilla on jo käytössä kolme voimalaitosyksikköä Venäjällä: kuvassa olevassa Chelyabinskissa, Tobolskissa sekä Tyumenissa.

Venäjän talousministeriö on hyväksynyt kolme Fortumin venäläisen tytäryhtiön
OAO Fortumin uutta voimalaitosyksikköä yhteistoteutushankkeiksi (Joint
Implementation). Kyseessä on yksi Chelyabinskin CHP 3 –laitoksen yksikkö ja kaksi yksikköä Nyagan GRES –laitokselta. Hankkeet ovat osa Fortumin käynnissä olevaa investointiohjelmaa.

Sähköntuotantoyksiköiden tavoitteena on vähentää kasvihuonekaasupäästöjä yhteensä 1,4 miljoonaa tonnia vuoden 2012 loppuun mennessä. Laitosten kokonaiskapasiteetti on 1052 megawattia (MW).

Myös kaksi TGC-1 -yhtiön laajennushanketta Pietarissa
(Pervomayskaya CHP-14 ja Yuzhnaya CHP-22) on samaan aikaan hyväksytty yhteistoteutushankkeiksi. Fortumilla on TGC-1:stä 25 prosentin omistusosuus.

Kaikki hankkeet ovat Kioton pöytäkirjassa määritellyn yhteistoteutusmekanismin mukaisia ja ne vähentävät hiilidioksidipäästöjä Venäjällä. Fortum voi hyödyntää hankkeista saatavia päästövähennysyksiköitä esimerkiksi EU:n päästökauppajärjestelmässä tai käydä niillä kauppaa.

Fortumin 2,3 miljardin euron investointiohjelman tarkoituksena on lisätä yhtiön sähköntuotantokapasiteettia Venäjällä noin 2 400 MW vuoden 2014 loppuun mennessä. Fortum on jo ottanut käyttöön voimalaitosyksiköt Tyumenissa, Chelyabinskissa ja Tobolskissa. Lisäksi yhtiö suunnittelee ottavansa käyttöön viisi uutta kaasuturbiinilaitosyksikköä voimalaitoksillaan Uralin ja Länsi-Siperian alueella.

fortum.com

ML