Hyviä uutisia perjantailta 8. toukokuuta 2009:

Kolme neljästä suomalaisesta maksaa laskunsa verkossa

Suomalaisista jo 75 prosenttia maksaa laskunsa verkkopankin kautta. Myös sähköisen e-laskun käyttö on yleistymässä, ilmenee Finanssialan Keskusliiton tutkimuksesta.

– Uskon, että innostus e-laskuun kasvaa vielä paljon lisää, kun tieto sen helppoudesta ja ympäristöystävällisyydestä leviää, sanoo Finanssialan Keskusliiton toimitusjohtaja Piia-Noora Kauppi.

Kokonaan tuntematon e-lasku on tutkimuksen mukaan edelleen 23 prosentille suomalaisista.

Suomessa lähetetään vuosittain 500 miljoonaa laskua, joista puolet menee kuluttajille. Yritysten välisestä laskutuksesta suuri osa on jo sähköistä. Pankkien välittämien verkkolaskujen määrä kaksinkertaistui viime vuonna edellisvuodesta.

Finanssialan Keskusliitto on käynnistänyt kampanjan e-laskupalvelun tunnettuuden edistämiseksi. Virtuaalinen hahmo Bill Virtanen vierailee kirjastoissa ja yleisötilaisuuksissa opastamassa ja kertomassa  e-laskun käytöstä.

Internetin kautta tapahtuvien maksupalvelujen käyttö on yleistynyt erityisesti yli 65-vuotiaiden keskuudessa.

– Suoraveloitus on aiemmin ollut yli 65-vuotiaiden tavallisin laskunmaksutapa, mutta internet on nyt ohittanut suoraveloituksen, Piia-Noora Kauppi kertoo.

E-lasku on sähköisessä muodossa oleva lasku, jonka voi halutessaan saada suoraan omaan verkkopankkiinsa. E-laskun tietoja ei tarvitse itse näppäillä verkkopankissa, vaan sen voi maksaa kätevästi nappia painamalla. Näppäilyvirheitä ei tapahdu eikä lasku katoa postissa.

 

 www.e-lasku.info