Hyviä uutisia tiistailta 12. huhtikuuta 2011:

Kolmiulotteiset Dibitassutpalkittiin CC Ventures -kilpailussa

Dibitassujen tarina perustuu lastenmielikuvitukseen ja luovuuspajoihin, joissa lapset ovat kehittäneet hahmoja jajuonta. Dibitassujen tarina perustuu lastenmielikuvitukseen ja luovuuspajoihin, joissa lapset ovat kehittäneet hahmoja jajuonta.
Suomalainen Futurecode valittiin MIPTV-tapahtuman yhteydessä järjestetyssä CC Ventures -kisassa yhdeksi maailman innovatiivisimmaksi uudeksi media-alan yhtiöksi. Kasvuvaihe-kategorian voitto tuli yrityksen kehittämästä lasten Dibitassut-animaatiosarjasta (engl. Dibidogs).

Sarjan pohjalta on myös julkaistu kirja, joka sisältää vuorovaikutteista 3D-animaatiota. Osoittamalla web-kameralla kirjan sivuilta löytyviä markereita niiden päälle ilmestyy kolmiulotteisia Dibitassut-hahmoja. Sivuilla käytettävä lisätyn todellisuuden teknologia on Valtion teknillisen tutkimuskeskuksen VTT:n kehittämä. Ainutlaatuista koko maailmassa on teknologian vuorovaikutteisuus ja fotorealistisuus.

– Tämä on ensimmäinen voittamamme merkittävä palkinto. Suomessa animaation osaaminen ei ole kovin vahvaa, joten tämä on suomalaiselle animaatiolle iso juttu, Futurecoden Jim ja Pia Solatie iloitsevat.

Uusille media- ja viihdealan yrityksille suunnattu CC Ventures -kilpailu järjestettiin Cannesissa huhtikuussa 2011. Voittajat valitsi kansainvälisistä pääomasijoittajista koostuva tuomaristo.




www.dibitassut.fi
www.futurecode.fi
http://blog.mipworld.com/2011/04/cc-ventures-content-360-winners-revealed

EE