Hyviä uutisia keskiviikolta 15. kesäkuuta 2011:

Kone modernisoi Seattle-Tacoman liukuportaat

Koneen liukuportaat ovat hiljaisia eikä askelketjussa käytetä voiteluöljyä. Kuva Amsterdamista Shipholin lentokentältä. Koneen liukuportaat ovat hiljaisia eikä askelketjussa käytetä voiteluöljyä. Kuva Amsterdamista Shipholin lentokentältä.

Kone toimittaa Washingtonin osavaltiossa sijaitsevan Seattle-Tacoman lentokentän terminaaliin yhteensä 44 liukuporrasta. Kahden uuden liukuportaan lisäksi projektissa uusitaan kokonaan tai modernisoidaan yhteensä 42 liukuporrasta.

Hankkeessa sovelletaan muun muassa Kone EcoMod-ratkaisua, jonka avulla vanha liukuporras voidaan modernisoida täydellisesti vanhaa runkoa irrottamatta.

Uusissa liukuportaissa on entistä energiatehokkaammat koneistot ja ominaisuuksia, jotka säätävät liukuportaan tehoa ja nopeutta kuormituksen ja käytön mukaan. Energiatehokkuuden odotetaan paranevan nykyisiin liukuportaisiin verrattuna 20 prosenttia. Uusien laitteiden arvioidaan tuovan säästöjä korjauskustannuksissa, lyhentävän huoltojen aiheuttamia toimintakatkoksia ja parantavan asiakaspalvelua.

Koneella on mittava kokemus yhteistyöstä lentoasemien kanssa. Yhtiö on toimittanut laitteistoja muun muassa Yhdysvaltain kymmenelle vilkkaimmin liikennöidylle lentokentälle, kuten McCarranin, San Diegon ja Los Angelesin kansainvälisille lentokentille.

www.kone.com

KK