Hyviä uutisia tiistailta 14. elokuuta 2012:

Kone sai suurtilauksen Ikealta Kiinasta

Kone on saanut vahvanjalansijan Kiinassa, jossa kaupungistuminen ja urbaani rakentaminen on voimakasta. Kone on saanut vahvanjalansijan Kiinassa, jossa kaupungistuminen ja urbaani rakentaminen on voimakasta.

Kone toimittaa 69 ekotehokasta hissiä, 121 liukuporrasta ja 10 liukukäytävää kahteen rakenteilla olevaan ostoskeskukseen Kiinaan. Pekingissä ja Wuxissa sijaitsevat ostoskeskukset rakennuttaa ja omistaa pääkonttoriaan Tanskassa pitävä Inter Ikea Centre Group (IICG), joka kehittää ostoskeskuksia yhteistyössä Ikean kanssa.  Kaupan arvoa ei yhtiöistä kerrottu.

Ostoskeskuksiin tulee Ikean lisäksi muun muassa useita muita liikkeitä, supermarket, ravintoloita, kahviloita sekä elokuvateatteri. Molempien ostoskeskusten alueella asuu yli 12 miljoonaa ihmistä, ja niissä arvioidaan asioivan päivittäin yli 10 000 asiakasta.

Pekingin kolmikerroksiseen yli 210 000 neliömetrin kokoiseen ostoskeskukseen Kone toimittaa 21 henkilöhissiä, 14 huoltohissiä, 10 tavarahissiä, 63 liukuporrasta ja 10 liukukäytävää.

Wuxin kolmikerroksiseen 150 000 neliömetrin kokoiseen ostoskeskukseen yhtiö toimittaa 13 henkilöhissiä, 11 tavarahissiä sekä 58 liukuporrasta. Molempiin ostoskeskuksiin tulee myös Koneen toimittama valvontajärjestelmä varmistamaan laitteistojen toimivuuden.

Pekingin IICG-ostoskeskuksen on määrä avata ovensa vuoden 2014 lopussa ja Wuxin ostoskeskuksen loppuvuodesta 2013.

www.kone.com

MK