Hyviä uutisia perjantailta 11. marraskuuta 2011:

Konecranes toimittaa maailman suurimman telakkapukkinosturin Brasiliaan

Goliath-telakkapukkinosturi tulee lisäämään merkittävästi brasilialaisen telakan tuottavuutta. Goliath-telakkapukkinosturi tulee lisäämään merkittävästi brasilialaisen telakan tuottavuutta.
Brasilialainen Ecovix-Engevix Construcões Oceanicas S.A. –telakka on tilannut Konecranesilta maailman suurimman telakkapukkinosturin.

Porausaluksia öljy- ja kaasuteollisuudelle rakentava telakka sijaitsee Rio Grande do Sulin kaupungissa. Uusi telakkapukkinosturi lisää merkittävästi telakan tuottavuutta. Nostorilla voidaan käsitellä erittäin suuria lohkoja, mikä lyhentää alusten kuivatelakalla oloaikaa.

Tilatun telakkapukkinosturin nostokapasiteetin ja raidevälin yhdistelmä on maailman suurin. Nosturin nostokapasiteetti on 2 000 tonnia ja raideväli 210 metriä.

Nosturi toimitetaan lokakuussa 2012. Tilauksen arvoa ei julkisteta, mutta vastaavan laajuiset toimitukset ovat yleensä arvoltaan joitakin kymmeniä miljoonia euroja.

Konecranes-konserni on keskittynyt nostoratkaisuihin ja huoltopalveluihin eri aloilla toimiville yrityksille. Vuonna 2010 konsernin liikevaihto oli yhteensä 1 546 miljoonaa euroa. Yrityksellä on 11 400 työntekijää ja 578 toimipistettä
46 maassa.

www.konecranes.com

EH