Hyviä uutisia torstailta 26. huhtikuuta 2012:

Konecranes toimittaa nostureita Yhdysvaltoihin

Konecranes sai pinoamisnosturitilauksen yhdysvaltalaiselta Global Terminal & Container Services, LLC -yritykseltä. Suurin osa tilatuista 20 ASC-nosturista toimitetaan Globalin konttiterminaaliin Jersey Cityyn vuoden 2013 aikana. Kyseessä on Konecranes-konsernin toinen ASC-toimitus Yhdysvaltoihin. Tilauksen arvoa ei julkisteta.

Globalin Jersey Cityn terminaali on New Yorkin ja New Jerseyn sataman sisääntulon lähin konttiterminaali. Global uudistaa terminaalin kalustoa ja laajentaa laiturialuetta parantaakseen asiakaspalveluaan. Se on jatkossa alueen ainoa terminaali, joka pystyy käsittelemään suurempia konttilaivoja.

Konecranesin ASC-nosturin nostokapasiteetti on 40 tonnia. ASC-nostureissa on automaatio-ohjaimet ja Konecranes Active Load Control -järjestelmä (ALC). ALC -järjestelmän merkittävimpiä etuja ovat tehokkuus ja alhaisemmat käyttökustannukset. Kevyemmän rakenteen ansiosta nosturin energian tarve pienenee. Järjestelmä tekee myös taakan tarkasta sijoittamisesta helppoa. Tämä nopeuttaa konttien kiertoaikoja ja pienentää energiankulutusta.

Vuonna 2011 Konecranes-konsernin liikevaihto oli yhteensä 1 896 miljoonaa euroa.

konecranes.fi

HA