Hyviä uutisia tiistailta 26. toukokuuta 2009:

Koneelle suuri tilaus Kiinasta

Kone on valittu liukuporrastoimittajaksi Kiinan kansalliseen huippunopean rautatien hankkeeseen. Projekti tunnetaan Beijing-Shanghai Express Railwayna. Valmistuttuaan rautatie yhdistää kaksi Kiinan merkittävää talousaluetta ja mahdollistaa niiden välisen matkustuksen noin viidessä tunnissa.

Projekti aloitettiin huhtikuussa 2008 ja sitä johtaa Kiinan rautatieministeriö. Valmistuttuaan rautatie kattaa noin 1300 kilometriä ja 24 asemaa Pekingin ja Shanghain välillä.

Kone tulee toimittamaan rautatielle yhteensä 342 liukuporrasta, mikä vahvistaa entisestään Koneen asemaa Kiinan infrastruktuurirakentamisessa. Sopimus kattaa myös kaikkien laitteiden huollon kahden vuoden ajan.

Koneen suurprojektien johtaja Ari Lehtoranta pitää tärkeimpinä tekijöinä sopimuksen saamisessa tuotteen turvallisuutta ja luotettavuutta sekä Koneen huolto-ohjelmaa.

Kone tarjoaa asiakkailleen hissejä ja liukuportaita, sekä monipuolisia ratkaisuja niiden huoltoon ja modernisointiin. Kone kuuluu alansa johtaviin yrityksiin. Vuonna 2008 Koneen liikevaihto oli 4,6 miljardia euroa ja henkilöstömäärä yli 34 800.

kone.com

Kuva: Kone on aiemmin toimittanut liukuportaita muun muassa Berliinin keskusrautatieasemalle