Hyviä uutisia maanantailta 30. huhtikuuta 2012:

Kovasikajuttu palkittiin Sveitsissä

J-P Passi. Mouka Filmi Oy Pertti Kurikan Nimipäivät -yhtyeen jäseniä ovat Kari Aalto (laulu), Pertti Kurikka (kitara), Sami Helle (basso) ja Toni Välitalo (rummut). Pertti Kurikan Nimipäivät -yhtyeen jäseniä ovat Kari Aalto (laulu), Pertti Kurikka (kitara), Sami Helle (basso) ja Toni Välitalo (rummut).
Dokumenttielokuva Kovasikajuttu (The Punk Syndrome) on saanut innovatiivisimman elokuvan palkinnon Visions du Réel -festivaaleilla, jotka järjestettiin Sveitsin Nyonissa 20.—27. huhtikuuta.

Jukka Kärkkäisen ja J-P Passin ohjaama Kovasikajuttu kertoo Pertti Kurikan Nimipäivät -punkyhtyeestä, jonka jäsenet ovat kehitysvammaisia. Elokuvassa seurataan muusikoiden tietä tuntemattomuudesta suuren yleisön suosioon.

Kansainvälisen kilpailun tuomaristo, Anna Glogowski, Simon Kilmurry ja Peter Liechti, kommentoi elokuvaa seuraavasti:

— Lämpöä ja huumoria pursuava Kovasikajuttu on viihdyttävä ja haastava elämänilon ylistys. Se ei ole vain avomielinen kohtaaminen sellaisten ihmisten kanssa, jotka normaalisti sijoitetaan yhteiskunnan marginaaliin, vaan myös inspiroivan ja ankaran elokuvanteon taidonnäyte.

Tuomariston erikoispalkinnon arvo on noin 8 000 euroa.

Visions du Réel on yksi maailman arvostetuimmista dokumenttielokuvafestivaaleista, ja se keskittyy erityisesti luovaan ja taiteellisesti korkeatasoiseen dokumenttielokuvaan.

Kovasikajuttua esitettiin myös 28. huhtikuuta Kanadan Torontossa Hot Docs -festivaaleilla. Elokuva tulee Suomessa ensi-iltaan 4. toukokuuta.

kovasikajuttu.fi
visionsdureel.ch

SK