Hyviä uutisia keskiviikolta 25. heinäkuuta 2012:

Kylmien maiden luottolämmittimet

ensto Enston Beta-sähkölämmitin menestyy erityisesti Venäjällä. Enston Beta-sähkölämmitin menestyy erityisesti Venäjällä.
Sähköjärjestelmiin erikoistunut Ensto alkoi valmistaa sähkölämmittimiä 1980-luvulla. Yhtiön lämmittimet pitävät pakkaselta turvassa paitsi Suomessa, myös muissa kylmien talvien maissa.

— Lämmittimet menestyvät Suomen lisäksi erityisesti Venäjällä, sillä siellä tarvitaan kylmän ilmaston vuoksi tehokkaita ja toimintavarmoja lämmittimiä, Enston lämmitinratkaisujen tuotepäällikkö Jari Tuormaa kertoo.

Myös esimerkiksi Ukrainassa on Enston lämmittimille kysyntää.

Tuormaan mukaan suomalaiset suosivat erityisesti Tupa-sähkölämmitinsarjaa, mutta ulkomailla Enston suosituin tuote on vuonna 2004 tuotantoon otettu Beta-sähkölämmitin. Sitä suunniteltaessa on kiinnitetty erityistä huomiota muotoiluun.

— Beta-lämmittimen vahvuuksia ovat ajaton muotoilu, helppokäyttöisyys, matala pintalämpötila ja tarkka termostaatti. Kuluttajilta tulleen palautteen mukaan lämmitin on kestävä, ja varsinkin ulkomailla arvostetaan sitä, että tuote on valmistettu Suomessa, Tuormaa jatkaa.

Ensto povaa seuraavaksi klassikkotuotteekseen sähköautojen latauspistettä, sillä sähköautojen yleistyessä latauspisteitäkin tarvitaan enemmän. Ensto EVP -latauspiste voidaan asentaa seinään, kattoon tai jalustalle. Sitä voidaan käyttää esimerkiksi työpaikkojen ja taloyhtiöiden parkkipaikoilla sekä pysäköintihalleissa. Enston latauspiste on palkittu tänä kesänä muun muassa kansainvälisessä red dot –muotoilukilpailussa.

Ensto on perustettu vuonna 1958, ja sillä on toimintaa 20 maassa.

Enston sähköautojen latauspisteen esittely.

www.ensto.com

SK