Hyviä uutisia tiistailta 4. lokakuuta 2011:

Lady Gaga tilasi Finskin kenkiä

Lady Gaga nähdään ehkä pian lavalla jalassaan Finskin painovoimaa uhmaavat korkokengät. Lady Gaga nähdään ehkä pian lavalla jalassaan Finskin painovoimaa uhmaavat korkokengät.
Erikoisista esiintymisasuistaan tunnettu yhdysvaltalainen laulaja Lady Gaga ihastui kenkäsuunnittelija Julia Lundstenin Finsk-merkkiin siinä määrin, että tilasi häneltä kolmet kengät. Asiasta kertoi intialainen Hindustan Times.

— Saimme puhelun, jonka mukaan Lady Gaga haluaisi tilata meiltä kolme paria klassisia Finskin kiilakorkokenkiä. Hän rakasti myös Project 3 –kenkiä, joten teimme hänelle sellaiset, kertoo Lundsten Hindustan Timesille.

Korkeat ja erikoiset korot ovat Finskin tavaramerkki. Lundsten suosii suunnittelussa graafisia linjoja sekä painovoimaa uhmaavia korkoja. Intialaislehden mukaan Lundstenin kengät näyttävät siltä, kuin jalassa olisi arkkitehtuuria, ja artikkelissa arvellaankin, että ehkä juuri siksi ”finskit” kiinnostivat Lady Gagaa. Megatähti on suosinut suomalaisen suunnittelijan kenkiä ennenkin, sillä myös Minna Parikan kenkiä on nähty tähden jalassa.

Lundsten perusti Finsk-merkin vuonna 2004, ja hänen mallistonsa kuuluu niin Lontoon kuin New Yorkin muotiviikkojen vakiokalustoon. Lundstenille on myönnetty useita suunnittelupalkintoja: hän voitti esimerkiksi Manolo Blahnik Award –palkinnon kahtena peräkkäisenä vuotena uransa alkutaipaleella.

www.hindustantimes.com
www.finsk.com

SK