Hyviä uutisia maanantailta 28. toukokuuta 2012:

Lappeenrantaan avataan pelikehityskeskus

Level Up Lappeenranta -pelikehityskeskus perustetaan yliopiston kampukselle. Level Up Lappeenranta -pelikehityskeskus perustetaan yliopiston kampukselle.
Lappeenrannan teknillisen yliopiston kampukselle rakennetaan ensi syksynä pelikehitykseen tarkoitettu toimintaympäristö Level Up Lappeenranta.

Toimintaympäristön ajatus on, että innokkaiden pelikehittäjien ei tarvitse hankkia heti omia laitteita ja ohjelmistoja, vaan ideoita voi kehitellä pelikehityskeskuksessa. Keskuksessa voi esimerkiksi testata tuotteiden toimivuutta ja käytettävyyttä sekä rakentaa peleistä demoversioita, joiden avulla voidaan etsiä maailmalta sijoituksia ja jakelusopimuksia. Keskuksen tiloihin tulee noin 15-20 työpistettä.

Hankkeeseen kuuluu yliopiston osalta myös pelikehitystä ja liiketoimintaa tukevaa koulutusta. Keskuksen toiminta ei ole tarkoitettu vain opiskelijoille, vaan siihen voivat osallistua myös pelialan yrittäjät sekä muut alasta kiinnostuneet.

Hanke on suuruudeltaan 2,5 miljoonaa euroa. Projektissa ovat Kaakkois-Suomesta mukana Lappeenrannan kehittämisyhtiö Wirma, Kotkan seudun kehittämisyhtiö Cursor, Kymenlaakson ja Saimaan ammattikorkeakoulut ja Lappeenrannan teknillinen yliopisto. Hanketta rahoittaa Päijät-Hämeen liitto.

lut.fi

SK