Hyviä uutisia maanantailta 11. toukokuuta 2009:

Leipurin Oy laajentaa Ukrainaan

Aspo-konserniin kuuluva Leipurin Oy, eli entinen Leipurien Tukku on laajentanut toimintaansa Ukrainaan. Uusi yksikkö on perustettu Kiovaan. Leipurin on hiljattain avannut uudet toimipisteet myös Venäjällä, Novosibirskissa ja Kazanissa. 

Leipurin Oy toimittaa leipomoille sekä muulle elintarviketeollisuudelle raaka-aineita, tuotannossa tarvittavia koneita ja valmistuslinjoja sekä leivontaan liittyvää tietotaitoa. Venäjällä ja Ukrainassa yhtiö pyrkii entistä laaja-alaisempaan palveluun.
 
– Tavoitteenamme on merkittävä asema leipomoteollisuuden toimittajana ja muun paikallisen elintarviketeollisuuden kumppanina, sanoo Aspo-konsernin toimitusjohtaja Aki Ojanen.
 
– Myös Ukrainassa toimimme suurleipomoasiakkaiden kumppanina niin tuotannon kuin tuotekehityksen puolella. Emme toimita heille pelkästään raaka-aineita, koneita ja laitteita vaan kehitämme kokonaiskonseptimme mukaisesti myös asiakkaiden tuotteiden makuja ja rakenteita sekä valmistukseen ja tuotekehitykseen liittyvää osaamista. Valmistava raaka-aineteollisuus, jota edustamme jo nykyisillä markkina-alueilla, saa kauttamme uuden kasvavan markkina-alueen Ukrainassa, sanoo Leipurin Oy:n toimitusjohtaja Matti Väänänen.

Pietarissa Leipurin-konsernin koeleipomo sijaitsee Pietarin yliopiston tiloissa ja toimii tuotekehitys- ja koulutuskeskuksena. Venäjällä on suunnitteilla toinen koeleipomo Novosibirskiin Siperiassa. Myös Puolan uusi koeleipomo on avattu Varsovassa.

– Suunnittelemme koeleipomotoiminnan aloittamista myös Kiovassa. Selvitämme mahdollisuuksia avata koeleipomo Ukrainan maatalousyliopiston yhteyteen, Väänänen kertoo.

Aspo-konserniin kuuluva Leipurin Oy muodostettiin 1.1.2009 Kauko-Telko Oy:n elintarviketoimialasta. Leipurin palvelee leipomoteollisuutta sekä muuta elintarviketeollisuutta toimittamalla raaka-aineita, tuotannossa tarvittavia koneita ja valmistuslinjoja sekä leivontaan liittyvää tietotaitoa. Yhtiö toimii Itämeren alueella ja IVY-maissa. Liikevaihto touko-joulukuussa 2008 oli 69 miljoonaa euroa.

www.leipurin.com