Hyviä uutisia maanantailta 26. huhtikuuta 2010:

Lemminkäinen ostaa norjalaisen Asfalt Remixin

Lemminkäinen Infrarakentaminen Pohjoismaissa on yksi Lemminkäisen strategisia kasvualueita. Infrarakentaminen Pohjoismaissa on yksi Lemminkäisen strategisia kasvualueita.

Lemminkäinen on ostanut 75 prosentin osake-enemmistön norjalaisesta infra-alan rakennusyrityksestä Asfalt Remix AS:stä. Myyjä on Brynildsen Holding AS, ja Lemminkäisellä on optio-oikeus myös loppuosaan osakkeista.

Asfaltin kylmäjyrsintään erikoistunut Asfalt Remix on aiemmin toiminut Lemminkäisen aliurakoitsijana jyrsintätöissä. Yhtiön liikevaihto vuonna 2009 oli noin 8 miljoonaa euroa, ja sen palveluksessa on noin 25 henkilöä. Yhtiö jatkaa toimintaansa Lemminkäinen Norge AS:n tytäryhtiönä, ja Per Brynildsen jatkaa yhtiön vähemmistöomistajana ja toimitusjohtajana.

- Pohjoismaiden infrarakentaminen on yksi strategisia kasvualueitamme. Nyt tehty yrityskauppa täydentää päällystystoimintamme palveluntarjontaa Norjassa, missä meillä ei ole aiemmin ollut omaa jyrsintäkalustoa, sanoo Lemminkäinen Infra Oy:n toimitusjohtaja Henrik Eklund.

Lemminkäinen on harjoittanut päällystys- ja kiviainesliiketoimintaa Norjassa vuodesta 2001. Lemminkäinen Norge AS:n liikevaihto vuonna 2009 oli noin 120 miljoonaa euroa.

Kaupan voimaantulo edellyttää vielä Norjan kilpailuviranomaisten hyväksynnän.

www.lemminkainen.fi

KK