Hyviä uutisia torstailta 11. maaliskuuta 2010:

Lujabetoni kehitti maailman ensimmäisen jatkettavan pienpaalujärjestelmän

Lujabetoni Oy Lujabetoni Oy tekee betonista muun muassa kivitalopaketteja. Lujabetoni Oy tekee betonista muun muassa kivitalopaketteja.
Teräsbetonipaaluvalmistaja Lujabetoni Oy tuo markkinoille jatkettavan teräsbetonisen pienpaalun.  Uusi pienpaalu perustuu Lujabetonin kymmenen vuoden aikana kehittämään JOPI (Juuri Oikea PItuus)-teknologiaan, jota ei ole muualla maailmassa. Lujabetoni on patentoinut pienpaalujärjestelmänsä.

– Pienpaalujärjestelmämme on uraa uurtava ja erittäin kilpailukykyinen.  Tavoittelemme sille kansainvälistä myyntiä ja tuotantomme laajentamista ulkomaille, Lujabetonin toimitusjohtaja Mikko Isotalo sanoo.

Pienpaalun pohjana on yhtiön aiemmin kehittämä JOPI-paalutekniikka, jossa erillinen sahauslaite katkaisee maan pinnalle jäävän ylimääräisen pituuden, joka voidaan käyttää hyväksi seuraavan paalun lyömisessä. Paalutusjärjestelmä on ympäristöystävällinen, koska hukkaa ei synny ja betonia kuluu vähemmän. Lisäksi pienpaalut voidaan valmistaa kuuden metrin vakiopituuksina, mikä tuo kustannustehokkuutta muun muassa valmistukseen.

Lujabetonin mukaan uusi pienpaalujärjestelmä korvaa useita perinteisiä perustustapoja keveiden rakennusten, kuten pientalojen, ja rakennelmien kohdalla. Betonisen pienpaalun lyömiseen on myös kehitetty tavalliseen kaivinkoneeseen sopiva lyöntilaite. Koneplaneetta Oy:n kehittämä pikakiinnitteinen lyöntilaite mahdollistaa sen, että erillistä raskasta paalutuskonetta ei rakennustyömaalla tarvita.

Lujabetoni Oy on osa Luja-yhtiöitä ja Suomen toiseksi suurin elementtivalmistaja.

www.lujabetoni.fi

EH