Hyviä uutisia keskiviikolta 2. toukokuuta 2012:

Lumene tuo kantasoluteknologian ihonhoitoon ensimmäisenä maailmassa

Lakan kantasolu-uutteen sisältämät antioksidantit auttavat suojaamaan ihoa ikääntymistä aiheuttavilta tekijöiltä. Lakan kantasolu-uutteen sisältämät antioksidantit auttavat suojaamaan ihoa ikääntymistä aiheuttavilta tekijöiltä.

Lumene Oy on kehittänyt yhteistyössä VTT:n kanssa kantasoluteknologian, jonka pohjana on suomalainen lakka. Lakan kantasoluvalmistetta käytetään Lumenen ihonhoitotuotteissa, jotka yritys tuo markkinoille toukokuussa.

Excellent Future -niminen sarja on ensimmäinen kaupallinen tuote maailmassa, jossa hyödynnetään pohjoisten marjojen soluviljelyä. Lumene on laittanut vireille tuotteiden koostumusta ja tehokkuutta koskevan patenttihakemuksen.

Lakan kantasoluvalmisteen on kehittänyt VTT. Lumene on tehnyt raaka-aineesta kosmetiikkateollisuuteen sopivan sovelluksen sekä tutkinut aineen tehokkuutta sekä turvallisuutta.

— Kansainvälisen kasvun aikaansaaminen kosmetiikka-alalla edellyttää paitsi vahvaa omaa tuotekehitystoimintaa, myös hyviä partnereita. VTT on meille luonteva ja mieluisa kumppani muun muassa siksi, että heillä on innovatiivista osaamista pohjoisten marjojen hyödyntämisestä uusimman teknologian keinoin, Lumene Oy:n toimitusjohtaja Tapio Pajuharju toteaa.

Lakan kantasolu-uute sisältää luonnon antioksidantteja, flavanoleja, noin 10 kertaa tuoretta lakkaa enemmän. Antioksidantit auttavat suojaamaan ihoa ulkoisilta, ikääntymistä aiheuttavilta tekijöiltä. Lisäksi uute edistää ihon kollageenin muodostumista ja ihon kimmoisuutta.

Lumene on käyttänyt tuotteissaan luonnon raaka-aineita vuodesta 1996 lähtien. Yrityksen lakan kantasolu-uutetta sisältävät Excellent Future -tuotteet tulevat myyntiin kevään aikana ensin Suomessa ja Ruotsissa, sitten Venäjällä. USA:ssa tuotteet lanseerataan syksyllä 2012.

www.lumene.com

ML